INTERVIEW: Alex ging met zijn gezin 2 weken backpacken door Vietnam

INTERVIEW: Met gezin naar Ghana met een missie
19 maart 2018
INTERVIEW: Myrte maakte met haar gezin een roadtrip naar Zweden
4 mei 2018
INTERVIEW: Met gezin naar Ghana met een missie
19 maart 2018
INTERVIEW: Myrte maakte met haar gezin een roadtrip naar Zweden
4 mei 2018

INTERVIEW: Alex ging met zijn gezin 2 weken backpacken door Vietnam

TRIP DETAILS

BESTEMMING: Vietnam | WANNEER: Kerstvakantie 2017 | AANTAL KINDEREN: 1

“Een mooie reis maken is juist zo leuk als ze jong zijn”

“We waren daar nog niet eerder geweest en zo konden we ook even aan de Nederlandse winter ontsnappen”, vertelt Alex. “Daarnaast zijn we eenmaal gebonden aan de schoolvakanties, maar dat weerhoudt ons er niet van om verre reizen te gaan maken. Michelle en ik hebben altijd al veel leuke reizen gemaakt en nu nemen we onze dochter gewoon met ons mee. Vaak hoor ik mensen zeggen dat ze later wel een grote reis gaan maken, als de kinderen wat ouder zijn, maar waarom zou je dat uitstellen? Het is juist zo leuk als ze jong zijn. Ze komen met allerlei verschillende culturen in aanraking. Reizen vormt een kind enorm. Nova is een heel makkelijk kind. Ik schrijf dat zeker deels toe aan het feit dat we haar van jongs af aan overal mee naar toe hebben genomen. Ze is pas zes en is al in bijna 20 landen geweest.”

Nova_in_shop
“In Moskou moesten we door drie terminals rennen om onze aansluiting te halen”

Via Moskou naar Vietnam
‘We willen graag veel van de wereld zien en in Vietnam waren we nog niet geweest. We vlogen met Aeroflot, inclusief een overstap in Moskou, in 16 uur naar Hanoi in Vietnam. Het was voor ons de eerste keer dat we met deze vliegmaatschappij vlogen, maar het beviel ons goed. Hun hele vloot is een paar jaar geleden vernieuwd en dus vlogen we met een splinternieuwe Boeing. Zo kreeg Nova een goodiebag met leuke cadeautjes, konden we van te voren een kindermaaltijd aanvragen en was er een goed entertainmentsysteem aan boord met allerlei video’s en spelletjes.
De overstap in Moskou was goed te doen, echter had de eerste vlucht op de terugweg een paar uur vertraging waardoor we wel drie terminals door moesten rennen om de aansluiting te halen.
We hebben de tickets online via Gate1 geboekt. Na een een zoektocht op Momondo bleek dit de beste deal te zijn met de meest gunstige vliegtijden.’

Rondreis door Vietnam
‘We hebben zelf een rondreis samengesteld in samenwerking met Friends Travel Vietnam, een klein bedrijfje in Hanoi dat gerund wordt door een Nederlander. We houden van flexibiliteit, maar omdat we maar beperkt de tijd hebben leek het ons verstandig dat we de reis in grote lijnen van te voren uitzochten en vastlegden. Op deze manier konden we in Vietnam onze tijd optimaal benutten.’

‘De eerste nacht zijn we in Hanoi gebleven en hebben daarna de nachttrein naar Sapa genomen. Het was toen kerstnacht en voor extra sfeer had ik kerstverlichting meegenomen om onze cabin mee te versieren. Sapa is het bekendste bergdorp in het Noordwesten van Vietnam gelegen aan de grens met China. Het is een ideale uitvalsbasis om de prachtige regio met rijstvelden te ontdekken. Hier hebben we dan ook met een gids een mooie wandeling gemaakt van zo’n 12 km. Nova liet zich niet kennen en stapte dapper door! We konden gelukkig een groot gedeelte van onze bagage achterlaten bij het hotel wat tevens ook weer ons eindpunt was waardoor we niet alles hoefden te mee te sjouwen.’

Nachttrein_naar_Sapa

‘Via een paar dorpjes kwamen we uit bij een homestay waar we de nacht hebben doorgebracht. De homestay was van een hele leuke familie en Nova heeft nog in de keuken geholpen met het maken van spring rolls. De dag erna zouden we weer gaan wandelen, maar omdat het nogal hard regende besloten we een taxi terug te nemen naar Sapa om van daaruit op de bus terug naar Hanoi te stappen.’

Sapa_Nova
Cat_Ba
Cat_Ba_fietstocht
“Fietsen in Vietnam is erg leuk om te doen”

‘Daarna gingen we op een tweedaagse excursie naar Cat Ba, het grootste eiland in de baai en tevens een goede uitvalsbasis voor Ha Long Bay. Ha Long Bay is de bekendste attractie in het noorden van Vietnam. Het landschap bestaat uit diepblauw water en torenhoge karstbergen die hier en daar uit het water rijzen. Het is één van de mooiste plekken van Vietnam en mocht dus zeker niet ontbreken tijdens onze rondreis. Met twee andere gezinnen voerden we door dit prachtige gebied wat ook ooit decor was voor de James Bond film Tomorrow Never Dies. Onderin de boot bevonden zich kajuiten waar we met z’n drietjes een mooie kamer hadden. De kajuit deed niet onder voor de kamer van een hotel! Aan boord hebben we heerlijk gegeten en tijdens de excursie zijn we met een kayak door de grotten gevaren en zijn we even aan land geweest voor een mooie fietstocht en een wandeling door de prachtige natuur. ’s Avonds hebben we nog een poging gedaan tot het vangen van inktvissen, maar daar had de bemanning meer succes in dan wij.’

Hue_citadel
Hue_tombs
Hoi_An

Van de keizerlijke hoofdstad naar Hoi An
‘De dag daarna vlogen we met Vietnam Airlines naar Hue, de keizerlijke hoofdstad van het oude Vietnam. Een stad die dus rijk is aan historie en cultuur. We bezochten hier de mooie tempelcomplexen en keizerlijke tombes. Stuk voor stuk indrukwekkend. De laatste dag van het jaar zijn we met de trein naar Da Nang vertrokken. Die treinreis was echt prachtig, met zeer mooie uitzichten over de zee. Daar aangekomen werden we opgehaald door een medewerker van het hotel die ons naar onze accommodatie Quin Riverside Villa bracht. Een heerlijk hotel met zwembad en uitzicht op de rivier dat net iets buiten de stad ligt, maar we mochten hier gratis fietsen lenen (met voetsteuntjes voor de kinderen) en waren we in een paar minuten in de stad. Ideaal! Hoi An is een wat toeristisch maar wel zeer sfeervol stadje dat bekend staat om de vele lampionnen. Ook kun je hier heel goed kleding op maat laten maken en de dames hebben dan ook allebei een mooi zijden jurkje laten maken. In Hoi An hebben we oud en nieuw gevierd op een terrasje waar een leuk coverbandje speelde. Nova bleef voor het eerst tot middernacht op. De stad was mooi verlicht met allerlei gekleurde lampionnen en hadden we ter plekke sterretjes gekocht om deze samen af te steken. Op nieuwjaarsdag hebben we heerlijk gerelaxt op het strand. In Vietnam vieren ze hun eigen nieuwjaar Tet Nguyen Dan veel grootser en is vaak eind januari of begin februari, afhankelijk van de maankalender.’

“Soms bestelden we gewoon een portie rauwe groenten”

Op 3 januari zijn we met een binnenlandse vlucht terug naar Hanoi gevlogen waar we in een hotel op het vliegveld verbleven, omdat we de dag erna gelijk weer naar huis vlogen.

Nova vond de reis geweldig en gelukkig verliep alles goed. Ook zij houdt net als wij van Aziatisch eten, dus dat was wel fijn. De keren dat ze liever een frietje wilde was nooit een probleem geweest. Ook konden we vrijwel overal losse rauwe groenten bestellen en tropisch fruit hadden ze ook overal en dat ging er ook prima in.

Nova_eten

Alex deelt hieronder een aantal tips met ons. Misschien heb jij er ook wat aan!

5 TIPS & TRICKS VOORDAT JE OP REIS GAAT:

1. Zoek de beste ticketdeal via Momondo. Je kunt daar heel handig filteren op prijs, gunstige vertrektijden, aantal overstappen enzovoort.

2. Reis je in het hoogseizoen en heb je maar beperkte tijd zorg dan dat je van te voren alles uitzoekt en vastlegt. Wij wilden onze tijd natuurlijk optimaal benutten en niet spenderen aan het ter plekke zoeken naar accommodaties. Zo hadden we ook de treinreizen in Nederland al geboekt. Nadeel is wel dat je minder flexibel bent.

3. Neem een stickerboek mee op reis. Daar heeft niet alleen je kind plezier van, maar ook de lokale kinderen.

4. Probeer een nachtvlucht te boeken. De kans is groot dat je kind dan moe genoeg is om te slapen. Helpt dat niet genoeg dan kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld Melatonine te gebruiken.

5. Neem een mifi router mee waardoor je altijd en overal wifi verbinding hebt. Je kunt hem in heel veel landen gebruiken en als je veel op reis bent dan heb je de aanschaf snel terugverdiend. Kijk voor meer informatie op o.a. Wereldwifi.nl.

Lokale_kinderen
Familie_picture

4 TIPS & TRICKS OM REKENING MEE TE HOUDEN IN VIETNAM:

1. Of je nu een binnenlandse vlucht neemt, met de bus of trein reist, het openbaar vervoer in Vietnam is goed te doen. Maar ook als je besluit om een taxi te pakken is dat heel betaalbaar.

2. Hou er rekening mee dat het in bepaalde gebieden van Vietnam in de winter nog koud kan zijn. Zo is het verstandig om warme kleding mee te nemen voor als je bijvoorbeeld naar Sapa gaat.

3. Zijn je kinderen blond? Bereid je er dan vast op voor dat ze veel bekijks zullen hebben en waarschijnlijk ook graag een foto willen maken. Nova vond het gelukkig niet zo erg allemaal en vond het wel grappig en bijzonder.

4. Als Nederlander krijg je in Vietnam een toeristenvisum bij aankomst. Zorg er wel voor dat je hiervoor cash US dollars meeneemt.

5. Hou tijdens de feestdagen in Vietnam rekening met het boeken van accommodatie, drukte en gesloten winkels.

De voorpret begint bij het kopen van een reisgids!

Wil je nu ook een mifi router mee op reis?

Goede wandelschoenen zijn geen overbodige luxe!

Travelguppies maakt gebruikt van affiliate links. Schaf jij iets aan via één van deze links, dan verdienen wij hier een kleine commissie over. Dit gebruiken wij vervolgens om de site draaiende te kunnen houden en het kost jou niks extra’s! Bedankt voor je support 🙂
Jennifer Joedo | Travelguppies
Author: Jennifer Joedo | Travelguppies

Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Jennifer Joedo | Travelguppies
Jennifer Joedo | Travelguppies
Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

2 Comments

 1. Melissa kooistra schreef:

  Hallo,

  Ik heb een vraagje over de vlucht. Heb je een visum nodig voor een overstap in Moskou? Wij moeten van terminal D naar E.
  En is de bagage van jullie automatisch doorgevoerd of moesten jullie die bij de overstap opnieuw ophalen en inchecken? Ik vlieg ook voor het eerst met aeroflot en lees erg wisselende verhalen.

  • Hi Melissa,

   Ik heb hier het antwoord van Alex voor je: Hiervoor heb je geen visum nodig. Wij vlogen ook met Aeroflot, en moesten op de terugreis ook van terminal wisselen. Hou er rekening mee dat dit veel tijd in beslag kan nemen omdat het een enorm vliegveld is. Wij moesten rennen om de vlucht te halen, en dat kostte ons nog steeds bijna een half uur. Er is een paspoortcontrole tussen de terminals. Als je veel haast hebt kun je dat aangeven, dan krijg je voorrang.

   Vanwege de krappe overstap kwamen onze koffers niet mee, maar die werden netjes de volgende dag thuis afgeleverd. Normaliter worden deze wel doorgezet naar de aansluitende vlucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *