Bij terugkomst: Vanessa vloog met haar zoontje Noah naar Disney World, Florida

Zeilen met je baby; 10 belangrijke tips
20 maart 2017
Gastblog Miriam: met VW camper door Europa
3 juli 2017
Zeilen met je baby; 10 belangrijke tips
20 maart 2017
Gastblog Miriam: met VW camper door Europa
3 juli 2017

Bij terugkomst: Vanessa vloog met haar zoontje Noah naar Disney World, Florida

TRIP DETAILS

REISPERIODE: Januari 2017, 9 dagen | BESTEMMING:  Florida, Amerika | SOORT REIS: Fly & Drive

Hoe ging het reizen? Je zat er best tegenop, is het je uiteindelijk meegevallen?
Het reizen is me 100% meegevallen. Ik had me voorbereid door genoeg speelgoed mee te nemen voor in het vliegtuig. Naast wat spelletjes en tekenspullen had ik voor de reis zo´n leuk kindertablet van Denver voor hem gekocht met zo´n handige blauwe rubberhoes eromheen wat het gelijk kindproof maakt. Dit laatste bleek een goede zet, maar grappig genoeg heeft Noah eigenlijk het grootste gedeelte van de reis gewoon geslapen.

In het vliegtuig ging het dus goed, maar eenmaal geland moesten we ook nog door de douane en dat duurde daar erg lang. Ik moest anderhalf uur in de rij staan en dan willen ze ook niet dat je kind gaat rondrennen. Gelukkig had ik voldoende vermaak en eten bij me, maar het is zeker iets om rekening mee te houden als je naar Amerika vliegt.

Noah in vliegtuig3
Noah in vliegtuig

Hoe was het om in de maand januari in Florida te zijn?
Januari is een prima maand om naar Florida te reizen. De temperatuur was over het algemeen heerlijk. Gemiddeld zo’n 20 graden! Een perfecte maand om aan de Nederlandse winter te ontsnappen. Het heeft wel af en toe geregend, maar niet de hele dag. Wij hebben gewoon gezwommen in het zwembad of zijn naar het strand geweest.

Hoe kindvriendelijk is Florida voor peuters?
Ik ben natuurlijk maar in een klein stukje van Florida geweest. Bij ons hotel was gewoon een zwembad en verder zijn we veel op pad geweest. Er is daar zo ontzettend veel te doen voor kinderen van alle leeftijden! Van het bezoeken van de Disney parken en waterparken tot aan een strandwandeling. Ze waren ook altijd aardig en behulpzaam in de restaurants, dus ik kan wel zeggen dat Florida kindvriendelijk is.

Noah op het strand

Welke parken heb je uiteindelijk bezocht en zou je het nog een keer doen?
Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om naar Disney World – Magic Kingdom, Sea World en Aquatica, een waterpark dat bij Seaworld hoort, te gaan. De entree van de parken is ontzettend duur! Je bent zo een paar honderd euro lichter. Ik had de tickets bij ons hotel gekocht, maar volgens mij had ik dit beter toch in Nederland al kunnen regelen en was ik goedkoper uit geweest. De wachtrijen voor de attracties waren ook erg lang. Ik zou zelf niet meer gaan, maar dat is mijn persoonlijke smaak. Misschien als Noah wat ouder is en ook in meer attracties mag, dan is het het meer waard denk ik.

Wat vond Noah uiteindelijk het leukste van de vakantie?
Kinderen hebben niet veel nodig. En Noah dus eigenlijk ook niet. Al die parken en attracties deden hem niet zoveel. Hij heeft het meeste plezier gehad in het waterpark, lekker van de leuke kinderglijbanen scheuren. Daar kon hij geen genoeg van krijgen. Verder kon hij bijvoorbeeld in Seaworld ook helemaal blij worden van zo’n plein waar allemaal uit waterstralen uit komen. Daar stond hij dan in zijn korte broek de tijd van zijn leven te hebben en we waren nog maar in het begin van het park!

Je werd helaas ziek op vakantie. Hoe doe je dat dan als alleenstaande ouder?
Roeien met de riemen die je hebt en je niet te druk maken.  Als het echt niet had gegaan had ik de reisorganisatie gebeld, die om de hoek zat, om hulp in te schakelen. Maar het is wel iets waar ik van te voren niet goed over na heb gedacht. Voor het zelfde geld beland je in het ziekenhuis en dan heb je wel een groot probleem. Maar dat is gelukkig niet gebeurd. Wat dat betreft zou een groepreis dan wel weer prettig zijn.

Was het betaalbaar ter plekke?
Ik vond het leven daar best duur. Ik was toch best veel geld kwijt aan de boodschappen en eten. Dat viel me eigenlijk wel tegen.

Wat is een must see of must do met een kind van 4 in Florida?
Dan zou ik toch zeggen de Disney Parken. Als je kind daar dan wel affiniteit mee heeft.

Zou je nog een keer een lange reis maken?
Deze reis heeft me zeker geleerd dat ik prima verre reizen kan maken met Noah en het heeft mijn zin naar meer alleen maar vergroot. Hopelijk was dit de eerste van vele mooie (lange) reizen!

Je vloog met TUI. Hoe kindvriendelijk waren ze op de vlucht?
Ik vond ze erg kindvriendelijk. Noah kreeg een pakketje met potloodjes zodra we in het vliegtuig kwamen en met het eten kreeg hij een speciaal kindermenu met een hamburger en patatjes. Toen bleek dat het vliegtuig niet helemaal vol zat kregen wij als eerste de vrije plekken aangeboden, zodat Noah lekker languit kon liggen. Dat was voor mij ook wel erg fijn!

Vlak voor vertrek was er een aanslag op het vliegveld in Florida, wat deed dit met je en durfde je nog wel te gaan? Werd je ook ingelicht door je reismaatschappij?
Ik schrok wel even toen ik het zag, want het was maar een paar dagen voor vertrek. Maar ik heb me er vrij snel overheen gezet en ook geen seconde druk meer om gemaakt. Ik ben hier overigens niet verder over ingelicht door mijn reismaatschappij, maar nu veranderde er voor ons ook niets.

Hoe ging het uiteindelijk met de jetlag? En op de terugreis?
Ja, we hadden wel last van een jetlag toen we daar aankwamen, maar dat hoort er helaas bij en had ik mij ook op ingesteld. Door die enorme wachtrij bij de douane en toen nog de huurauto ophalen kwamen we toch wel veel later aan bij ons hotel dan ik had gedacht. We waren beiden echt kapot en zijn gelijk gaan slapen. De volgende dag wel uitgeslapen en zo laat mogelijk naar bed. Dat ging best prima.
En bij terugkomst in Nederland ging het eigenlijk ook best goed en kwamen we vrij snel weer in het ritme.

Wat zou je absoluut weer meenemen volgende keer als je op reis gaat met Noah?
Ik was wel erg blij met het tablet wat ik voor hem had meegenomen. Zo nam ik hem bijvoorbeeld mee toen ik lekker ging shoppen en hij in de kinderwagen filmpjes kon kijken en spelletjes doen. Ik was ook blij met de kinderwagen, gezien alle afstanden.

Noah in buggy
Noah in waterpark2
Noah met eekhoorn
Noah op het strand2

Ben je ook van plan een reis naar Florida te maken met je kinderen?
Vanessa geeft hieronder nog 5 tips mee!

1. Check of het goedkoper is om via je reisbureau tickets voor de parken te kopen.
2. Zorg voor voldoende vermaak voor in het vliegtuig en tijdens het wachten bij de douane.
3. Neem een koptelefoon mee en huur, indien nodig, een schermpje in het vliegtuig voor entertainment.
4. Zorg dat je zo snel mogelijk mee gaat in het ritme ter plaatse om over je jetlag heen te komen.
5. Hou rekening met alle soorten weersomstandigheden in de maand januari in Florida.

Vanessa en Noah Seaworld

Ook op zoek naar een leuke kindertablet?

Deze koptelefoon is handig voor in het vliegtuig!

Deze buggy is handig voor op reis!

Travelguppies maakt gebruikt van affiliate links. Schaf jij iets aan via één van deze links, dan verdienen wij hier een kleine commissie over. Dit gebruiken wij vervolgens om de site draaiende te kunnen houden en het kost jou niks extra’s! Bedankt voor je support 🙂
Jennifer Joedo | Travelguppies
Author: Jennifer Joedo | Travelguppies

Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Jennifer Joedo | Travelguppies
Jennifer Joedo | Travelguppies
Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *