Het begon eigenlijk allemaal in 2008. Dit was het jaar dat we besloten het roer om te gooien. We verruilden onze vastigheid, huis en fulltime baan voor een leven ‘on the road’ in onze Landrover Defender en gingen de vrijheid tegemoet.

Wat een roadtrip zou worden van een jaar eindigde in een mooie, avontuurlijke reis van drie jaar. Even weg van alles, weg van de zekerheden en het materialisme waar ons wereldje steeds meer om bleek te draaien. Weg uit onze comfortzone die altijd zo prettig voelde. Het verlangen naar iets nieuws, een uitdaging, het avontuur, het buitenland, werd steeds groter. Vragen als: Is dit het nu? Is er niet meer dan dit? Wat wil ik uit het leven halen? Lieten ons niet meer los. Misschien hadden we wel last van de so called dertigers dilemma, waar iedereen het toen over had. Wat het ook was, het deed ons beseffen dat er maar één manier was om het uit te zoeken en dat is om het gewoon te doen!

Zo gezegd, zo gedaan. We reden door landen als Iran en Pakistan, verscheepten onze Landrover van India naar Singapore, om vervolgens na een rondje Zuid-Oost Azië onze auto weer op het schip te zetten richting Australië. Om een jaar later de Landrover weer een maand op zee te laten dobberen richting Kaapstad waar we via de oostkust van Afrika terug naar Nederland zijn gereden.

Je kunt je voorstellen dat toen we eenmaal weer in Nederland waren we niet lang konden blijven. Dit keer kozen we voor een expat leven in Kuala Lumpur om die na een jaar om te ruilen voor een leven in Sydney.

Na weer een jaar aan de andere kant van de wereld te hebben gezeten zochten we het iets dichter bij huis en gingen we als flottieljeleiding aan de slag en Griekenland, waar we iedere week zeilreizen begeleidden. Totdat er een heel ander avontuur op ons pad kwam. Met 7 maanden zwangerschap en een hele dikke buik vlogen we terug naar Nederland.

Eenmaal met z’n drietjes en in Nederland begonnen we zelf reizen te organiseren onder de naam Travelguppies, maar al snel merkten we ook dat we graag andere gezinnen wilden inspireren door onze ervaringen te delen en onze kennis over te dragen en informatie te geven over alles wat met reizen met kinderen te maken heeft. En zo is Travelguppies geworden wat het vandaag is, een informatief platform voor andere reislustige ouders met de focus op avontuur, natuur en duurzaamheid.

Wil je ook je reiservaringen delen of heb je nog goede tips, laat het ons dan weten!