Reizen en corona

Grenzen worden gesloten, vluchtverkeer gestaakt en ook verschillende accommodaties moeten hun deuren sluiten. Reizigers komen noodgedwongen naar huis. Als het al lukt, want dat is nog maar de vraag… De situatie omtrent het coronavirus brengt veel onzekerheid en stress met zich mee. Het raakt ons diep en we voelen dan ook met ze mee. Wat heeft Covid-19, oftewel het coronavirus, teweeg gebracht bij de gezinnen die op dat moment in het buitenland waren? Ik vroeg een aantal gezinnen naar hun ervaringen.

Maar ook hier thuis in Nederland worden we steeds meer beperkt door het coronavirus. In plaats van wat niet meer kan zoek ik graag naar wat je nog wél kan ondernemen met je gezin. Uiteraard wel volgens de maatregelen.

Heb jij ook je reis moeten afbreken door het coronavirus en wil je ook jullie verhaal kwijt op onze site? Of weet jij nog een activiteit of uitje wat nog wel mogelijk is? Mail ons dan, want wij horen het graag!

4 april 2020

Eerder terug van roadtrip door Afrika door coronavirus

Bern, Leonie en hun twee kinderen Floris (7) en David (4) waren een roadtrip door Zuidelijk Afrika aan het maken in hun Mercedes Benz Vario 614D. Zeven maanden hebben ze volop kunnen genieten van hun roadtrip avontuur totdat ze met pijn in hun hart hun reis moesten afbreken door de uitbraak van het coronavirus. Ze vertellen erover in dit interview.
2 april 2020

Digital nomad gezin tijdelijk in Nederland door coronavirus

Auke en Ilse reizen samen met hun dochtertje Sophía normaalgesproken de hele wereld over als digital nomad gezin. Totdat het coronavirus roet in het eten gooide en ze nu tijdelijk in Nederland verblijven. Lees hier hoe het coronavirus ze achtervolgde.
31 maart 2020

Gezin vast in Zuid-Afrika door lockdown

Aline en haar gezin waren nog maar net begonnen aan hun wereldreis door Zuidelijk Afrika in hun eigen Landrover Defender toen ook daar strenge maatregelen werden getroffen vanwege het coronavirus. Nu zitten ze vast in Zuid-Afrika die in lockdown is en wachten ze op repatriëring. Maar hoe lang zal dat nog zal duren?
27 maart 2020

Wereldreis afgebroken door coronavirus

Jacqueline, Mehenderd en hun drie kinderen (5, 4 en 1 jaar) waren net twee maanden aan hun wereldreis begonnen toen het coronavirus hun wereldreisplannen in de war schopte. In Costa Rica besloten ze om toch maar naar huis te vliegen en hun reis voorlopig even on hold te zetten. Hoe dat voor hen was lees je hier.
23 maart 2020

Met camper gestrand in Spanje door coronavirus

Niels, Shirley en hun dochter Yente van bijna 2 hadden net de oversteek gemaakt van Marokko naar Spanje toen er maatregelen werden getroffen door het coronavirus. Gelukkig vonden ze snel een veilige plek in Spanje om te verblijven. Lees hier hoe ze de situatie ervaren hebben.
20 maart 2020

Corona-proof uitjes omgeving Drenthe

Heeft het coronavirus jouw plannen in de war geschopt? Gelukkig zijn er nog steeds een aantal dingen die je wél kunt doen met kinderen. Uiteraard wel met gepaste afstand en volgens de maatregelen. Ik geef graag een aantal tips van uitjes die corona-proof zijn in de omgeving Groningen/Drenthe. Weg van de massa en lekker de natuur in!
18 maart 2020

Corona reisadvies

De corona uitbraak brengt veel onzekerheid en stress met zich mee. Niet alleen voor reizigers die momenteel in het buitenland zijn, maar ook voor degenen die in de (nabije) toekomst een reis hebben gepland. Wat kun je nu het beste doen? Wat is wijsheid?