Grenzen worden gesloten, vluchtverkeer gestaakt en ook verschillende accommodaties moeten hun deuren sluiten. Reizigers komen noodgedwongen naar huis. Als het al lukt, want dat is nog maar de vraag… De situatie omtrent het coronavirus brengt veel onzekerheid en stress met zich mee. Het raakt ons diep en we voelen dan ook met ze mee. Wat heeft Covid-19, oftewel het coronavirus, teweeg gebracht bij de gezinnen die op dat moment in het buitenland waren? Ik vroeg een aantal gezinnen naar hun ervaringen.

Maar ook hier thuis in Nederland worden we steeds meer beperkt door het coronavirus. In plaats van wat niet meer kan zoek ik graag naar wat je nog wél kan ondernemen met je gezin. Uiteraard wel volgens de maatregelen.

Heb jij ook je reis moeten afbreken door het coronavirus en wil je ook jullie verhaal kwijt op onze site? Of weet jij nog een activiteit of uitje wat nog wel mogelijk is? Mail ons dan, want wij horen het graag!

5 december 2020

Top 5: coronaproof uitjes in Haarlem en omgeving

Haarlem is een leuke stad om te bezoeken met kinderen. De moeders achter het Instagram account Haarlem for Kids kunnen het weten, want zij wonen daar! Zij maakten een top 5 lijstje met hun favoriete en coronaproof uitjes die ook leuk zijn op een mooie winterse dag!
5 juni 2020

Sandy en haar gezin zaten in Nieuw-Zeeland tijdens de lockdown

Sandy (48) en haar gezin gingen net het avontuur aan in Nieuw-Zeeland toen het land in totale lockdown ging. Vijf weken hebben ze gevangen gezeten in hun eigen huis, maar sinds kort is vrijwel alles weer mogelijk. Alles is weer zo goed als open, alleen de grenzen zijn nog dicht. Sandy vertelt wat de corona voor impact heeft gehad op het toerisme in Nieuw-Zeeland.
23 april 2020

Virtuele wereldreis

Zou je ook graag een wereldreis willen maken samen met je gezin? Misschien had je deze zelfs al in de planning staan of waren jullie al onderweg en hebben jullie de reis niet af kunnen maken vanwege de corona pandemie. Maar ook vanuit je woonkamer kunnen we op wereldreis. Speciaal voor jullie hebben we een virtuele wereldreis samengesteld. Reis je met ons mee?
21 april 2020

REVIEW: Op safari met WildEarth kids

WildEarth is een natuurzender die ernaar streeft om mensen met de natuur te verbinden door middel van LIVE en interactieve uitzendingen. Hun missie is om mensen naar de natuur te vervoeren die anders daar niet heen kunnen vanwege ziekte, financiën of zoals we nu ervaren, lockdowns door het coronavirus. Wij gingen mee met hun op safari tijdens de speciale kids sessie. Dit alles vanuit onze woonkamer! Lees hier wat wij ervan vonden.
21 april 2020

Live op safari vanuit je woonkamer

Op safari gaan is echt een van de leukste dingen om te doen samen met je kind. Maar wat als je nou niet de mogelijkheid hebt om naar Afrika te reizen? Dan halen we Afrika gewoon in huis! Ik kwam in contact met WildEarth, een super toffe organisatie met een supertof initiatief. In dit artikel lees je meer over WildEarth Kids en waarom het zo belangrijk is om zoveel mogelijk kinderen in contact te brengen met de natuur.
15 april 2020

Een rollercoaster ride terug naar huis vanuit Zuid-Amerika

Rogier, Irene en hun kinderen Lilou (12), Fileine (11) en Jolie (7) reisden rond in Zuid-Amerika met hun camper toen ze in Uruguay hoorden dat buurlanden hun grenzen gingen sluiten. Twee dagen later zaten ze op het vliegtuig naar huis, maar dat verliep niet geheel zonder stress. Lees hier hun verhaal.
13 april 2020

De lockdown uitzitten in Griekenland

Al twee jaar reizen Alex en Inge met hun tweeling (5) rond in hun gele Mercedes camperbus. Vanwege het coronavirus hebben ze er voor gekozen deze tijdelijk in te ruilen voor een huisje in Griekenland waar ze de lockdown momenteel uitzitten. Wil je weten hoe dat is? Lees hier hun verhaal.
9 april 2020

Zeilend gezin vast in het paradijs

Mariska en haar gezin stonden op het punt om met hun eigen zeilboot de oversteek te maken van Panama naar Frans Polynesië, een tocht van zo'n 4000 zeemijlen, toen ze te horen kregen dat ook Frans Polynesië haar grenzen had gesloten vanwege het coronavirus. Ineens zaten ze met een volgeladen boot en konden ze geen kant op. Ze zitten letterlijk vast in het paradijs. Mariska vertelt hier hun verhaal.
6 april 2020

Van de jungle in Maleisië naar de achtertuin in Nederland

Dennis en Liona zouden samen met hun tweeling Noa-Sophie en Tygo (2) twee maanden in Zuid-Oost Azië reizen. Toen ze in Taman Negara waren in Maleisië hoorden ze dat het land in lockdown zou gaan. Ze konden nog net een van de laatste vluchten pakken naar huis. Lees hier hun verhaal.
4 april 2020

Eerder terug van roadtrip door Afrika door coronavirus

Bern, Leonie en hun twee kinderen Floris (7) en David (4) waren een roadtrip door Zuidelijk Afrika aan het maken in hun Mercedes Benz Vario 614D. Zeven maanden hebben ze volop kunnen genieten van hun roadtrip avontuur totdat ze met pijn in hun hart hun reis moesten afbreken door de uitbraak van het coronavirus. Ze vertellen erover in dit interview.
2 april 2020

Digital nomad gezin tijdelijk in Nederland door coronavirus

Auke en Ilse reizen samen met hun dochtertje Sophía normaalgesproken de hele wereld over als digital nomad gezin. Totdat het coronavirus roet in het eten gooide en ze nu tijdelijk in Nederland verblijven. Lees hier hoe het coronavirus ze achtervolgde.
31 maart 2020

Gezin vast in Zuid-Afrika door lockdown

Aline en haar gezin waren nog maar net begonnen aan hun wereldreis door Zuidelijk Afrika in hun eigen Landrover Defender toen ook daar strenge maatregelen werden getroffen vanwege het coronavirus. Nu zitten ze vast in Zuid-Afrika die in lockdown is en wachten ze op repatriëring. Maar hoe lang zal dat nog zal duren?
27 maart 2020

Wereldreis afgebroken door coronavirus

Jacqueline, Mehenderd en hun drie kinderen (5, 4 en 1 jaar) waren net twee maanden aan hun wereldreis begonnen toen het coronavirus hun wereldreisplannen in de war schopte. In Costa Rica besloten ze om toch maar naar huis te vliegen en hun reis voorlopig even on hold te zetten. Hoe dat voor hen was lees je hier.
23 maart 2020

Met camper gestrand in Spanje door coronavirus

Niels, Shirley en hun dochter Yente van bijna 2 hadden net de oversteek gemaakt van Marokko naar Spanje toen er maatregelen werden getroffen door het coronavirus. Gelukkig vonden ze snel een veilige plek in Spanje om te verblijven. Lees hier hoe ze de situatie ervaren hebben.
20 maart 2020

Coronaproof uitjes omgeving Drenthe

Heeft het coronavirus jouw plannen in de war geschopt? Gelukkig zijn er nog steeds een aantal dingen die je wél kunt doen met kinderen. Uiteraard wel met gepaste afstand en volgens de maatregelen. Ik geef graag een aantal tips van uitjes die corona-proof zijn in de omgeving Groningen/Drenthe. Weg van de massa en lekker de natuur in!
18 maart 2020

Corona reisadvies

De corona uitbraak brengt veel onzekerheid en stress met zich mee. Niet alleen voor reizigers die momenteel in het buitenland zijn, maar ook voor degenen die in de (nabije) toekomst een reis hebben gepland. Wat kun je nu het beste doen? Wat is wijsheid?