De 10 leukste kinderboekjes voor op reis!

Een innerlijke reis met je mini-me
4 augustus 2017
INTERVIEW: Layla en haar gezin in Abu Dhabi
21 oktober 2017
Een innerlijke reis met je mini-me
4 augustus 2017
INTERVIEW: Layla en haar gezin in Abu Dhabi
21 oktober 2017

De 10 leukste kinderboekjes voor op reis!

1. Muis gaat op vakantie – Lucy Cousins

Muis en Eddie gaan op vakantie. Dat is spannend! Ze pakken hun koffertjes in en reizen met de stoomtrein naar zee. Ze logeren in een hotel, en spelen iedere dag op het strand. Er is heel veel te doen! Het is een leuk boek om voor te lezen aan een peuter die voor het eerst bewust op vakantie gaat of net op vakantie is.

Het is een hoe is dat?-boek met hardcover en geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

2. Kaatje in het vliegtuig – Liesbet Slegers

Kaatje gaat met het vliegtuig op vakantie! In de luchthaven is het erg druk. Opstijgen is spannend, maar boven in de lucht is het uitzicht prachtig!
En al snel landt het vliegtuig in het zonnige vakantieland.

Een vakantieverhaal waarin Kaatje met mama en papa het vliegtuig neemt.
Geschikt voor peuters vanaf 2 jaar.

3. Ikke in Thailand - Els den Butter

Ga je mee met Ikke naar Thailand? Samen met haar lievelingsknuffel maakt deze kleine avonturierster een reis door het land van olifanten, tempels en zandkastelen. Sawadee Kha!

Ikke in Thailand is een lief boekje met grappige kleurrijke illustraties voor nieuwsgierige peuters en kleuters. Met name voor kinderen die, net als Ikke, naar Thailand op vakantie gaan. Met dit boekje kan de voorpret beginnen!

Andere boekjes in dezelfde reeks: Ikke op reis, Ikke gaat vliegen, Ikke in Australië en Ikke op Bali.

4. Kikker en de horizon – Max Velthuijs

Rat stond op een heuvel en keek over het land naar de horizon.  Wat is de wereld toch mooi, dacht hij. Het wordt tijd dat ik weer eens op reis ga! Kikker wil dolgraag met hem mee. En zo trekken de twee vrienden de horizon tegemoet. Maar Kikker vindt dat het wel erg lang duurt voordat ze er zijn.

En hoe zou het thuis met iedereen gaan?
In Kikker en de horizon wordt het begrip heimwee eenvoudig uitgelegd. Het boek is geschikt voor kinderen van 4-6 jaar. Er is ook een tv-serie van.

5. Het robotje van Schiphol – Sjoerd Kuyper

Op Schiphol verdwijnt een koffertje van de lopende band, terug de bagageruimte in. Daar neemt een robotje het koffertje van de band en gaat snel op zoek naar de rechtmatige eigenaar.

Het robotje van Schiphol is speciaal ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Schiphol verschenen als oorspronkelijk Nederlands Gouden Boekje. Het is een mooi, aandoenlijk verhaal over het grootste vliegveld van Nederland en is zelfs verkrijgbaar in het Engels en het Chinees.

6. Nijntje gaat kamperen – Dick Bruna

Nijntje en haar vriendjes gaan kamperen. Ze slapen in de tent in de tuin van Betje. Maar dat is nog best spannend, met al die enge schaduwen. Gelukkig blijkt het Snuffie te zijn, die ook graag in de tent wil slapen.
Dit kleine vierkante prentenboekje is gebaseerd op de 3D-animatieserie van televisie. Nijntje gaat kamperen is een leuk eenvoudig prentenboekje voor peuters.

7. Raf - Anke de Vries & Charlotte Demantons

Benjamin en zijn knuffel Raf zijn onafscheidelijk. Maar op een dag is Raf nergens meer te vinden. Benjamin is ontroostbaar. Gelukkig ligt er de volgende dag een kaart in de bus. Van Raf!

Hij is gevonden en maakt een reis door Afrika. De dagen daarna komen er nog meer kaarten, waarop Raf vertelt over zijn avonturen bij de olifanten, de apen en de giraffen.
En dan krijgt Benjamin een kaart met: we gaan weer naar huis! Zal hij Raf nu eindelijk terugzien?

8. Donald Duck De zeilboot – Een Disney Gouden Boekje

‘Zo, die is klaar!’ Donald Duck had een hele mooie speelgoedboot gemaakt. Het was een flinke klus geweest, dus ging hij even in zijn stoel zitten voor een lekker tukje. Terwijl Donald lag te snurken, kwamen Knabbel en Babbel eraan. Ze zagen de boot van Donald. Die was precies groot genoeg voor twee eekhoorns …

Donald Duck De zeilboot is een Disney gouden boekje en er zijn 600.000 exemplaren van. Het boekje heeft een stevige harde kaft en zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

9. Ga mee op safari – Matthew van Fleet

Ga mee op deze fantastische dierensafari! Kinderen zullen ervan genieten om een hele reeks planten en dieren te ontmoeten en te leren kennen in dit prachtige kijk-en-voel boek. Kijk onder en trek aan de flappen om nog meer te ontdekken.

Ga mee op safari is een kartonnen voelboek en dus ook al geschikt voor baby’s en peuters.

10. Nijntje reist de wereld rond – Dick Bruna

In dit boek ontdekt Nijntje de wereld. Reis met haar mee naar verschillende landen als India, Egypte en China. Kijk goed naar de plaatjes van dieren, mensen en vormen en raad waar ze is… In het kleine boekje van dit boek-in-een-boek staan de antwoorden. Het boek is zelf-controlerend; de pagina in het kleine boekje past precies bij de illustratie op de pagina van het grote boek als je het goede antwoord hebt gevonden.

Heb je zelf nog een tip voor een leuk boek die hier niet mag ontbreken? Laat het ons dan weten!

> Vind hier een lijstje van kinderboeken over Afrika.

Travelguppies maakt gebruikt van affiliate links. Schaf jij iets aan via één van deze links, dan verdienen wij hier een kleine commissie over. Dit gebruiken wij vervolgens om de site draaiende te kunnen houden en het kost jou niks extra’s! Bedankt voor je support 🙂
Jennifer Joedo | Travelguppies
Author: Jennifer Joedo | Travelguppies

Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Jennifer Joedo | Travelguppies
Jennifer Joedo | Travelguppies
Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *