BoerenBed: Kamperen in luxe bij de boer

Puur Drenthe
Puur Drenthe: Een leuke kindvriendelijke B&B in Midden-Drenthe
29 juni 2020
Hunebed Highway Drenthe
Roadtrip door Drenthe: de Hunebed Highway
30 juli 2020
Puur Drenthe
Puur Drenthe: Een leuke kindvriendelijke B&B in Midden-Drenthe
29 juni 2020
Hunebed Highway Drenthe
Roadtrip door Drenthe: de Hunebed Highway
30 juli 2020

BoerenBed: Kamperen in luxe bij de boer

BoerenBed Hoeve de Betuwe

Bij aankomst worden we als eerst begroet door een alpaca die -zodra we de auto uitstappen- zijn bruine kop nieuwsgierig boven de heg uitsteekt. We moeten er gelijk om lachen. We lopen het terrein op waar boerin Daisy ons al tegemoet komt. Ze brengt ons naar de BoerenBed tent waar we zullen overnachten en ze neemt ons gelijk mee voor een kleine rondleiding over het terrein. De kinderen hebben de trampoline en de zandbak al snel gevonden en dus kunnen papa en mama rustig even alles uitpakken en de tent inrichten. Dat is zo gebeurd, want alles staat er al en het is gewoon een kwestie van kleding in de kastjes leggen en de boodschappen een plek geven.

‘Geen stress van een tent opzetten, lekke luchtbedden of met een rol wc-papier onder de arm de camping over’
Boerenbed speeltuin

Een kijkje op de biologische boerderij Hoeve de Betuwe
Hoeve de Betuwe is een biologische boerderij waar de melkkoeien twee keer per dag worden gemolken. Ons zoontje van bijna twee heeft vol verwondering gekeken naar de koeien toen ze het weiland uit werden gehaald en praktisch langs onze tent liepen terwijl wij buiten aan het eten waren. Hij is dol op dieren en dus hadden we voor het weekend een leenkonijntje die hij elke dag kon knuffelen en zelf voor mocht zorgen. Omdat het terrein niet zo groot is kon hij ook makkelijk zelf naar de speelschuur lopen waar de cavia’s, kippen, geitjes en pas geboren kittens zijn. Alpaca Bruut en zijn vriend Bob staan hier ook. Nieuwsgierig kijken ze naar de kinderen die aan het spelen zijn in de hoek waar van grote tractorbanden, stukken touw en hooi een leuk speelgedeelte is gecreëerd.

‘We proberen de kinderen zoveel mogelijk bij het boerderijleven te betrekken’
Boerenbed alpaca's uitlaten
Hooischuur BoerenBed
BoerenBed buiten

De Boerenschuur ideaal voor grotere groepen
Daisy en Tom Cruijsen wonen samen met hun zoontjes Stach (4) en Vince (1,5) op Hoeve de Betuwe. Ze hebben een mooi terrein waar ze nu voor het vierde seizoen vijf Glamping tenten hebben staan, allemaal met een prachtig weids uitzicht over de weilanden. Twee luxere versies, de HeerenBoer tenten, hebben zelfs een eigen douche én een hot tub buiten op hun terras. En sinds dit seizoen verhuren ze ook de Boerenschuur, een geheel nieuwe accommodatie die uniek is binnen het BoerenBed concept. De schuur -wat voorheen fungeerde als varkensstal- is helemaal opgeknapt en zo ingericht dat het lijkt alsof je in een hele grote tent zit. Hij is helemaal in BoerenBed stijl ingericht met alles erop en eraan net als de andere tenten, maar met het verschil dat je in de Boerenschuur wel met 12 personen kunt slapen! Superleuk dus als je met meerdere gezinnen bent of als opa en oma ook graag een keer mee willen. Het voordeel van deze accommodatie is de ruimte en het gemak dat je kunt koken op een echt fornuis. Want hoewel het koken op een houtkachel superleuk is, is het niet altijd even handig als je even snel wat klaar wilt maken.

Lang leve de pizza avond

Gelukkig organiseren Daisy en Tom ook een pizza avond! Daisy is ’s middags al druk bezig om het verse pizzadeeg te maken. Deze kun je dan zelf beleggen en boer Tom schuift ze zo de steenoven in. Yum, er gaat niets boven zelfgemaakte pizza! Ook de overige dagen kun je het jezelf makkelijk maken als je wilt, want je kunt bij je boeking al aangeven of je een boerensoeppakket, hamburgerpakket, pannenkoekenpakket of wafelpakket wilt hebben. Je moet dan nog wel zelf de houtkachel stoken of een open vuurtje maken, zodat je de pan soep of wafelijzer erboven kunt hangen, maar dan heb je ook wel een mooi avontuur!

‘Het draait bij een verblijf bij ons om tijd met elkaar’
Boerenschuur inrichting

Genoeg te doen op het terrein

Omdat er op het terrein zoveel te doen is en de kinderen lekker hun gang kunnen gaan zijn we praktisch het terrein niet eens af geweest. Terwijl oma even op de kinderen aan het passen was hebben we zelf nog een stukje kunnen kanoën, wat overigens ook leuk is om met kinderen te doen. En hebben we even boodschappen gedaan in Dreumel, een leuk dorpje in het Land van Maas en Waal. Maar het maken van nieuwe vriendjes en vriendinnetjes en uitlaten van de alpaca’s – ja, dat kan hier! – is veel te leuk. Glamping bevalt ons wel, zeker met twee jonge kinderen. En een kijkje in het leven op de boerderij is altijd leuk, interessant en leerzaam. Volgende keer dan toch maar eens De Boerenschuur boeken!

‘Back to basic, bewust geen elektriciteit in de tenten maar hele mooie luxe tenten waar zeer zeker comfort heel belangrijk is’

Over BoerenBed

BoerenBed bestaat al 16 jaar en het concept is in Nederland geboren. BoerenBed biedt comfortabele en gezinsvriendelijke boerderijvakanties aan waarbij je toch het knusse sfeertje van een camping ervaart. Op verschillende boerderijen in Nederland, België, Engeland, Schotland, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland staan volledig ingerichte kampeertenten in de unieke BoerenBed stijl. Alle tenten hebben een eigen toilet, hoge kwaliteit bedden en een compleet ingerichte keuken. Je kunt er ook voor kiezen om een tent te boeken met eigen douche en hot tub. Er is bewust gekozen om geen elektriciteit of wifi in de tenten te hebben, zodat je optimaal kunt genieten van je familie en de omgeving. Licht komt van de kaarsen en olielampen en koken doe je op een antieke houtkachel.

Tip: Als je het jezelf makkelijk wilt maken kun je ook een maaltijdpakket bestellen of deelnemen aan de pizza avond! Ook hebben ze een ontbijtservice met verse producten van eigen erf.

Wil je ook eens met je gezin luxe kamperen bij BoerenBed Hoeve de Betuwe? Kijk dan eens op de website van Boerenbed voor de verschillende mogelijkheden. Je kunt BoerenBed natuurlijk ook volgen op Facebook of Instagram.

Ben je er zelf geweest? Dan horen we ook graag jouw ervaring!

Laad je telefoon op via zonne-energie!

Als je niet wilt dat je kind helemaal onder de modder zit 😉

Regenlaarzen zijn geen overbodige luxe op de boerderij!

Travelguppies maakt gebruikt van affiliate links. Schaf jij iets aan via één van deze links, dan verdienen wij hier een kleine commissie over. Dit gebruiken wij vervolgens om de site draaiende te kunnen houden en het kost jou niks extra’s! Bedankt voor je support 🙂
Jennifer Joedo | Travelguppies
Author: Jennifer Joedo | Travelguppies

Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Jennifer Joedo | Travelguppies
Jennifer Joedo | Travelguppies
Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *