Camping De Houtwal: een sfeervolle plek voor levensgenieters in Overijssel

Wow Park Denemarken
WOW PARK Billund: Het grootste speelbos van Denemarken
26 mei 2022
Betjak Taman Indonesia
Taman Indonesia: Een dagje Indonesië in Overijssel
22 juli 2022
Wow Park Denemarken
WOW PARK Billund: Het grootste speelbos van Denemarken
26 mei 2022
Betjak Taman Indonesia
Taman Indonesia: Een dagje Indonesië in Overijssel
22 juli 2022

Camping De Houtwal: een sfeervolle plek voor levensgenieters in Overijssel

Camping De Houtwal

Een warm welkom op Camping De Houtwal
Vol nieuwsgierigheid en enthousiasme openen de kinderen de 4-persoons Bell tent die we aangewezen kregen door Yvonne en er verschijnt meteen een grote glimlach op hun gezicht zodra ze binnenstappen. De één springt meteen op het grote bed en de ander opent gelijk het koelkastje om te kijken of er wat in zit. ‘Gaan we hier slapen mama? Ik denk dat dat wel gaat lukken!’, roept mijn dochtertje blij terwijl ze nieuwsgierig rondkijkt. We hebben de ‘tropical style’ Bell tent toegewezen gekregen en zien gelijk dat het met liefde en met oog voor detail is ingericht. Aan de ene kant staat het tweepersoonsbed en aan de andere kant twee eenpersoonsbedden. Extra dekentjes en handdoeken liggen netjes in een rolletje in een fruitkistje dat omgetoverd is tot nachtkastje. Na de oh’s en de ah’s in de tent gaan ze op onderzoek uit op de rest van de camping. In de gezamenlijke buiten lounge staat een kist gevuld met speelgoed en verkleedspullen waar ze meteen in graaien. Omdat alles al voor je klaarstaat en de bedden mooi opgemaakt zijn hoeven wij alleen nog maar even de tassen uit te pakken en onze boodschappen in de koelkast te zetten en kunnen wij ook gaan genieten. Zo fijn! Dat Glamping bevalt ons tot nu toe wel!

“Op de camping kunnen we allebei lekker ons ei kwijt.”
Alpaca's Camping De Houtwal
Tropical Bell tent De Houtwal

Met een drankje in ons hand voegen we ons bij de kinderen die zich inmiddels verkleed hebben in de algemene lounge area. Hier is ook de gemeenschappelijke keuken waar, heel fijn, alles is wat je nodig hebt van borden en bestek tot scherpe messen en kruiden en dit allemaal nog handig gesorteerd in bakken ook. Iets waar ik heel blij van word, omdat ik nog wel eens iets wil vergeten en mij dit een loopje naar de tent en terug bespaart. We kletsen wat met de eigenaren Yvonne en Justin en wat andere campinggasten, terwijl een singer songwriters duo alles klaarzet voor hun optreden vanavond.

“Wanneer het kan organiseren we graag leuke activiteiten.”
Live muziek De Houtwal
Kampvuur Camping De Houtwal

Kampvuur, marshmallows en live muziek
We treffen het dit weekend. Niet alleen is er heerlijk weer voorspeld, maar is er deze avond toevallig ook een live optreden van Mr & Mrs Hospes. Een leuk stel dat met hun gezin door Nederland toert om hun eigen geschreven muziek te promoten. Terwijl de kinderen druk zijn met hun marshmallows bij het kampvuur genieten we van de muziek. Wat een fijn kampvuur sfeertje. En daarna is het bedtijd. Voor de zekerheid maak ik nog wat kruikjes klaar, maar het blijkt onder deze fijne dekbedden niet eens nodig te zijn.

Zandbak De Houtwal
Hottub Camping De Houtwal
Kampvuur

Gewoon een dagje genieten van de camping
De verleiding is groot om het gebied te ontdekken, maar we besluiten om eens een keer te genieten van de camping en een dag niks te doen. Iets wat ik zelf vaak heel lastig vind. De kinderen spelen heerlijk met de buurkinderen op het veld en vermaken zich prima in de hangmatten en met de spelletjes uit de speelhoek. Dus ik besluit een boek te pakken en ook in de hangmat te gaan liggen en dommel langzaam weg. Oh wat is dit heerlijk zeg! Niks hoeven en gewoon genieten.

Einde van de middag steken we de BBQ aan en tijdens het eten wordt onze hottub klaar gemaakt. En dat is toch wel het hoogtepunt van de dag. Op een prachtig verscholen plek tussen de bomen met vrij uitzicht over het weiland staat een mooie houten hottub. Dit is toch wel het toppunt van genieten. En als je geluk hebt krijg je ook gezelschap van de alpaca’s Murphy, Niño en Paco.

Boogschieten als afsluiter

De volgende ochtend krijgen we een les boogschieten van Justin. Nee, niet alleen voor de kinderen. De volwassenen juist. Met zijn allen staan we in de boomgaard ons best te doen de pijlen in het doelwit te schieten. Het valt nog best tegen, maar het is leuk om eens te doen. De kinderen oefenen zelf op het kinderparcours. En daarna is het helaas tijd om de camping weer te verlaten.

Boogschieten Camping De Houtwal
Hangmat De Houtwal

Over Camping De Houtwal

Camping de Houtwal is in 2021 overgenomen door Yvonne en Justin. Met een achtergrond in de evenementenbranche weten zij als geen ander alles in goede banen te leiden en te zorgen dat ook juist de leuke details niet worden vergeten. Toen de evenementenbranche stil kwam te liggen en Yvonne’s werk daarmee ook besloten ze te zoeken naar iets wat ze wel konden doen waarbij Justin nog wel gewoon zijn full-time baan kan behouden. Het idee ontstond om een eigen plek te creëren die ze met andere natuur- en levensgenieters kunnen delen. Als echte reisliefhebbers viel hun oog op deze camping en besloten er nieuw leven in te blazen.

En dat lukt ze heel goed! Of je nu een comfortabel ingerichte Glamping tent huurt of met je eigen kampeermiddel komt, je voelt je altijd welkom. Yvonne en Justin zijn erg behulpzaam, organiseren zo nu en dan leuke avondjes en maken je graag wegwijs in de natuurrijke omgeving.

Justin en Yvonne Camping De Houtwal

6 LEUKE DINGEN OM TE DOEN IN DE OMGEVING VAN CAMPING DE HOUTWAL:

1. Suppen of bootje varen
Huur een SUP of bootje en vaar door de smalle slootjes van het prachtige natuurgebied Weerribben-Wieden.

2. Klimmen in het klimbos
Op maar 1,2 km van de camping ligt Klimbos Paasloo. Het klimbos heeft vier uitdagende parcoursen met in totaal 51 verschillende hindernissen.  Tip: als je via de camping boekt dan krijg je korting.

3. Zwemmen in natuurwater
Bij recreatieterrein de Spokeplas kun je heerlijk zwemmen in natuurwater. Of als je toch liever in een zwembad zwemt dan is het verwarmde openlucht zwembad ‘t Tolhekke een aanrader en ligt op maar 1,3 km afstand van de camping. Ook daar ben je zo!

4. Wandel het Laarzenpad
Het Laarzenpad bij Kalenberg is een leuke route van 3,5 km dwars door de rietvelden, moerasbos en langs watertjes. Onderweg zijn er ook pontjes en bruggetjes. Een leuk wandelavontuur voor kinderen dus. Vanwege het zompige moeras grond zijn laarzen een absolute must!

5. Bezoek dierenpark Taman Indonesia
Waan je even in het mooie Indonesië bij Taman Indonesia in Kallenkote. Een klein opgezet dierenpark waar verschillende exotische dieren uit Indonesië te zien zijn. Een leuk park waar je ook wat meekrijgt van de Indonesische cultuur. En natuurlijk ook van lekker Indonesische hapjes kunt genieten. Yum!

6. Bezoek Hollands Venetië
Camping De Houtwal ligt vlakbij Hollands Venetië oftewel Giethoorn. Een idyllisch waterstreekplekje die met name erg populair is onder de buitenlandse toeristen. plekje Maar een bezoek aan Blokzijl, Lemmer of Steenwijk is natuurlijk ook heel leuk!

Nieuwsgierig geworden naar Camping De Houtwal in Paasloo? Kijk dan op hun website of volg ze op Facebook of Instagram.

> Slaap je liever een keer in een stoere robuuste omgebouwde zeecontainer in Flevoland? Lees dan dit artikel.

Een muziekje voor in de tent? Kijk hoe klein!

Een opvouwbaar picknickkleed is altijd handig!

Ben jij een koffiedrinker? Neem deze dan ook mee!

Op uitnodiging van Camping De Houtwal mochten wij hier een weekend verblijven en om onze ervaringen met jullie te delen. Travelguppies maakt gebruikt van affiliate links. Schaf jij iets aan via één van deze links, dan verdienen wij hier een kleine commissie over. Dit gebruiken wij vervolgens om de site draaiende te kunnen houden en het kost jou niks extra’s! Bedankt voor je support 🙂
Jennifer Joedo | Travelguppies
Author: Jennifer Joedo | Travelguppies

Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Jennifer Joedo | Travelguppies
Jennifer Joedo | Travelguppies
Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *