Camping Schoneveld: een ecologische camping in de Achterhoek

Juffrouw Pauw
Duurzaam speelgoed van Juffrouw Pauw
23 augustus 2021
Johnny Jungle; de webshop voor duurzame en eerlijke reisproducten
15 september 2021
Juffrouw Pauw
Duurzaam speelgoed van Juffrouw Pauw
23 augustus 2021
Johnny Jungle; de webshop voor duurzame en eerlijke reisproducten
15 september 2021

Camping Schoneveld: een ecologische camping in de Achterhoek

Camping Schoneveld

Vrijheid op de camping
‘Mam, ik ben weer even bij de skelters!’ En ze fietst vrolijk weg van de camper. Haar broertje rent erachteraan op zoek naar zijn favoriete tractor waarmee hij voortdurend rondjes rijdt over de camping. Vrijheid, dat is wat ze hier voelen op Camping Schoneveld. En wij als ouders voelen deze ook. Ze weten ons te vinden als ze honger of dorst hebben, maar verder vermaken zij zich prima op het terrein. En dat is fijn, want dat betekent dat wij ook meer tijd hebben om nog even de camper te reorganiseren, wat kleine klusjes te doen en ook nog even af en toe te werken.

Hellen en Willem zijn met hun twee zoontjes Jesse (5) en Bryan (2) sinds november vorig jaar trotse eigenaar van Camping Schoneveld. Een droom die werkelijkheid is geworden. En wat hebben ze hard gewerkt! De camping die vroeger ‘Boerderij Schoneveld’ heette hebben ze nieuw leven ingeblazen. Omdat ze zelf twee jonge kinderen hebben weten ze als geen ander hoe ze de camping kindvriendelijk moeten maken. Water en zand is vaak alles wat ze nodig hebben en daarom hebben ze een mega zandbak geplaatst waar ook een kraantje is. De kindjes vermaken zich dan ook uren daar. Maar ook aan skelters is geen tekort en de kinderen creëren zelf een skelter racebaan. En ‘s avonds zitten we met z’n allen marshmallows te roosteren bij de vuurplaats. “Nee, geen animatieteam hier, we geven ze wel de handvaten en het is fantastisch om te zien hoe ze zelf dingen verzinnen.”

“Het is voor ons een belangrijk aspect om zelfvoorzienend te worden.”
Team Camping Schoneveld
Camperplek Schoneveld
Zandbak Camping Schoneveld

Een zelfvoorzienende camping
Wij kregen een mooi plekje toegewezen op een open veld naast de maïsvelden met zicht op de wilde bloemen. Omdat we zelfvoorzienend zijn hebben we vrijwel niks nodig. Ook Willem en Hellen streven ernaar om hun camping geheel zelfvoorzienend te maken. Met hun honderd zonnepanelen en een eigen waterpomp zijn ze al een goed eind op weg. Willem en Hellen zitten vol mooie ideeën. ‘We hopen de komende jaren een zonneboiler te hebben waardoor we het gasverbruik kunnen reduceren. Ook willen we nog meer bomen planten want we vinden het ook belangrijk om terug te geven aan de natuur.’ We proberen zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Dit lukt natuurlijk niet altijd, maar het streven is er en naast dat het gewaardeerd wordt door onze gasten worden wij er ook heel blij van.

Stilzitten is duidelijk niet hun ding. Het is mooi om te zien hoe hun enthousiasme aanstekelijk werkt en ze proberen dan ook zoveel mogelijk samen te werken met de gemeente en de lokale bedrijven om hun heen. “Wij willen met onze camping bijdragen aan een betere wereld en een voorbeeld zijn voor onze kinderen. Dat is waarom we doen wat we doen.”

“We proberen zo duurzaam mogelijk te werk te gaan.”
Speelplaats Camping Schoneveld
maisvelden Schoneveld
Skye Marshmallows

Perfecte ligging
Ook de ligging van de camping is perfect. Ruurlo ligt namelijk in het hart van de Achterhoek en is een fijn dorp met gezellige winkeltjes en restaurants. Hou je van outdoor? Dan zit je hier goed! In de omgeving zijn genoeg leuke wandel- en fietspaden, MTB routes en ook een leuk klimbos in de buurt. Maar ook als je van kunst en cultuur houdt hoef je je hier niet te vervelen. Wat dacht je van Museum MORE in Kasteel Ruurlo of een dagje naar het Brandweermuseum? Of ga op ontdekkingstocht bij Erve Brooks en loop het blotevoetenpad of het avonturenpad en ga na afloop gezellig samen een heerlijke pannenkoek eten. Kortom vervelen hoef je je niet in de Achterhoek!

Erve Brooks
Kasteel Ruurlo
Klimbos Ruurlo

Over Camping Schoneveld

Camping Schoneveld is in november 2020 overgenomen door Willem en Hellen en hun twee zoontjes. Ze verruilden Friesland voor de Achterhoek waar ze hun droom, een geheel zelfvoorzienende camping, proberen te verwezenlijken.

De camping heeft 22 ruime kampeerplaatsen en 3 ruime glampingtenten met eigen sanitair voor degenen die graag wat meer comfort willen. Ook verhuren ze 4 ruime vakantiehuisjes, waarvan 2 ook toegankelijk zijn voor minder validen. De huisjes zijn ook als groepsaccommodatie te huren, leuk voor een familieweekend.

Glampingtent Schoneveld
Jace op traktor
Paardje Owen
Vuurplaats

Nieuwsgierig geworden naar Camping Schoneveld? Kijk dan op hun website of volg ze op Facebook of Instagram.

> Slaap je liever een keer in een stoere robuuste omgebouwde zeecontainer? Lees dan dit artikel.

Ga je kamperen? Vergeet je powerbank dan niet?

Een boekje met leuke tips om duurzamer te leven.

Ben jij een koffiedrinker? Neem deze dan ook mee!

Travelguppies maakt gebruikt van affiliate links. Schaf jij iets aan via één van deze links, dan verdienen wij hier een kleine commissie over. Dit gebruiken wij vervolgens om de site draaiende te kunnen houden en het kost jou niks extra’s! Bedankt voor je support 🙂
Jennifer Joedo | Travelguppies
Author: Jennifer Joedo | Travelguppies

Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Jennifer Joedo | Travelguppies
Jennifer Joedo | Travelguppies
Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

1 Comment

  1. Henk Plugboer schreef:

    Dat is een super mooie beschrijving van Camping Schoneveld.
    Hier zullen mijn kinderen trots op zijn.
    Ze hebben er heel hard voor gewerkt, en zullen nog wel even doorgaan met hard werken.
    Plannen genoeg voor de toekomst, succes kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *