Campings en vakantieboerderijen waar je kunt paardrijden

Johnny Jungle; de webshop voor duurzame en eerlijke reisproducten
15 september 2021
Buitengoed de Boomgaard Bunnik
Kamperen bij Buitengoed de Boomgaard
8 maart 2022
Johnny Jungle; de webshop voor duurzame en eerlijke reisproducten
15 september 2021
Buitengoed de Boomgaard Bunnik
Kamperen bij Buitengoed de Boomgaard
8 maart 2022

Campings en vakantieboerderijen waar je kunt paardrijden

Boerenbed

1. CAMPING DE VLEDDERS – SCHIPBORG (DRENTHE)
Camping De Vledders heeft 8 pony’s die je kunt aaien, strelen, poetsen en helpen hoefjes uitkrabben. In het hoogseizoen is ponyrijden een vast onderdeel van het animatieprogramma. KLeine kinderen kunnen onder begeleiding een ritje maken over de camping. De beginnende en meer geoefende ruiter kunnen zich opgeven voor een ponyles of misschien wel een buitenrit maken door de bossen en over de heide. Wil je graag je eigen pony meenemen op vakantie? Ook dat kan hier, want er zijn stallen zat!

2. BOERENBED HOEVE WATERSCHAP – ECHTENERBRUG (FRIESLAND)
Middenin het waterrijke Friesland vind je Boerenbed Hoeve Waterschap. Op de boerderij bij Crista en Gert en hun drie kinderen kun je heerlijk meegenieten van leven op de boerderij. Speel met de geiten, duik in de strobalen of help mee de paarden te borstelen. Als paardenliefhebber kun je de paarden knuffelen wanneer je maar wilt en ook een ritje is mogelijk. Slapen doe je in een knus ingerichte tenthuisje met uitkijk over het weiland. Koken doe je op de houtkachel en douchen bij kaarslicht. Is dat niet magisch? Oh, en je kunt er nog een hottub bij bestellen ook!

> lees hier onze eigen Boerenbed ervaring bij Hoeve de Betuwe

3. VAKANTIEPARK IJSSELHOF – ANDIJK (NOORD-HOLLAND)
Paarden knuffelen, borstelen en op rijden. Vele kinderen dromen van een paardrijvakantie. Op vakantiepark IJsselhof kun je dagelijks ponyrijden over het vakantiepark. Voor de wat oudere en gevorderde kinderen is zelfs een buitenrit mogelijk. Droom je er ook van om een rit te maken door het water? Dat kan hier. Maar ook voor als je niet van paardrijden houdt is er genoeg te doen. Hoewel de IJsselhof niet echt een camping is vinden wij toch dat deze niet in het lijstje mag ontbreken.

4. CAMPING REEËNWISSEL – HOOGERSMILDE (DRENTHE)
Sinds kort heeft Camping Reeënwissel in Hoogersmilde een paardenlodge. Deze glamping accommodatie met eigen keuken en sanitair heeft ook een veranda die grenst aan de paddock. Het lijkt dus net of je je eigen paard of pony in de tuin hebt staan. Op de camping kun je paardrijlessen volgen en mooie buitenritten maken.

Camping De Vledders, Schipborg
Boerenbed Hoeve Waterschap, Echtenerbrug
Vakantiepark IJsselhof paardrijvakantie
Vakantiepark IJsselhof, Andijk

5. CAMPING OMMERLAND – OMMEN (OVERIJSSEL)
Als je een paardenliefhebber bent dan is ben je op Camping Ommerland aan het goede adres! Deze camping heeft namelijk een eigen manege! Of je nu je eigen paard meeneemt of je een verzorgpony huurt alles is mogelijk. De camping heeft een eigen zwembad en een tof klimbos, dus ook voor de gezinsleden die niet zo van paardrijden houden is er genoeg te doen! Overnachten kan met je eigen kampeermiddel op het ponykampeerterrein of in een van de speciaal ingerichte pony bungalows!

6. CAMPING SAMOZA – VIERHOUTEN (GELDERLAND)
Op zoek naar een gezellige gezinscamping met binnenzwembad, buitenzwembad en een manege? Dan is Camping Samoza de plek voor jou en je gezin. Of je nu je eigen paard meeneemt of niet, paardrijden is hier gegarandeerd mogelijk. Onder begeleiding kun je prachtige buitenritten maken op de Veluwe. En zeg nou zelf, wie wil dat nou niet?

7. HET NOORDER SANDT – JULIANADORP (NOORD-HOLLAND)
Vakantiepark Het Noorder Sandt heeft een eigen mini-manege. Hier kun je vrij rijden, les nemen of onder begeleiding een strandrit maken. Is dat niet geweldig? Er zijn verschillende soorten accommodaties te huur. Van een gezellige woodlodge, tot strandtent of gewoon met je eigen kampeermiddel op de camping.

Camping Ommerland, Ommen
Camping Samoza, Vierhouten
Noordersandt
Het Noorder Sandt, Julianadorp

8. HIPPAGO – ELIM (DRENTHE)
Zoek je iets kleinschaligers? Dan zit je bij het sfeervolle Hippago in Drenthe wel goed voor een gezellige en leerzame paardrijvakantie. Overdag lekker met de paarden bezig zijn en ’s avonds slapen in een kleurrijke pipowagen, studio of guesthouse. Er zijn verschillende arrangementen voor een week, een paar dagen of gewoon één overnachting. Wil je graag quality time met je zoon of dochter? Dan is een mini ponykamp voor ouder en kind wel een aanrader!

9. FARMCAMPS BOEBADOE – BERINGE (LIMBURG)
BoeBaDoe is een gezellige doe-boerderij in Limburg met leuke activiteiten en een glamping. Boer Bart, Floor en hun kinderen nemen je graag mee op avontuur. Floor haar passie is paardrijden en ze is zelfs een instructrice, dus wil je graag ponyrijden dan kan dat in hun eigen binnenbak. Maar er is natuurlijk veel meer te doen. Slapen doe je in een van de luxe safaritenten en dat is al een mooi avontuur op zich!

10. PUUR TERSCHELLING – TERSCHELLING (FRIESLAND)
Waar kun je beter op paardrijvakantie dan op Terschelling? Pure vrijheid ervaren op de rug van een Fries paard. Door het bos, over de duinen en op het strand, het kan allemaal. Puur Terschelling is een kleinschalig familiebedrijf die zo duurzaam mogelijk proberen te ondernemen. Anne, Daniëlle, Jochem en Bente nemen je graag mee op avontuur en laten je het eilandgevoel ervaren. Na een leuke buitenrit op een paard of huifkarrit kun je heerlijk slapen in een mooi ingerichte duintent of een fijn appartement. Klinkt als een ideale vakantie, toch?

Hippago, Elim
FarmCamps BoeBaDoe, Beringe
Puur Terschelling, Terschelling

Ontbreekt er in dit lijstje een leuke camping waar je kunt paardrijden? Dan horen wij het graag!

> Op zoek naar leuke campings in Friesland?  Klik dan hier.

Hoe tof is deze paardenkoffer?!

Ik ga op vakantie en neem mee…

Een leuk vriendenboekje voor op vakantie.

Travelguppies maakt gebruikt van affiliate links. Schaf jij iets aan via één van deze links, dan verdienen wij hier een kleine commissie over. Dit gebruiken wij vervolgens om de site draaiende te kunnen houden en het kost jou niks extra’s! Bedankt voor je support 🙂
Jennifer Joedo | Travelguppies
Author: Jennifer Joedo | Travelguppies

Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Jennifer Joedo | Travelguppies
Jennifer Joedo | Travelguppies
Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *