CAMPSPACE: Het gevoel van wildkamperen

Op ziekenbezoek bij Zeehondencentrum Pieterburen
16 september 2020
De leukste kinderboekjes over Afrika!
9 oktober 2020
Op ziekenbezoek bij Zeehondencentrum Pieterburen
16 september 2020
De leukste kinderboekjes over Afrika!
9 oktober 2020

CAMPSPACE: Het gevoel van wildkamperen

Campspace Hemrik

‘Slapen we dan in een tent, mama?’, vraagt mijn dochtertje aan mij als ik vertel dat we van het weekend gaan kamperen in iemands achtertuin. Haar ogen glunderen als ik ‘ja’ zeg. Mijn vierjarige dochtertje wil heel graag een keer kamperen. Het is voor het eerst dat we met zijn viertjes in een klein tunneltentje zullen gaan slapen. Ik merk dat ik het nog best spannend vind, want met twee jonge kids van vier en twee jaar is het toch even anders dan met z’n tweetjes. De plek van David is gelukkig maar een half uurtje rijden van waar wij zelf wonen, maar het gebied hebben we nog niet eerder bezocht. Dus genoeg reden om te gaan. David heeft zelf twee jonge kinderen en hij stelde mij al gerust dat als we iets vergaten zij dat vast ook hebben 🙂

“Kamperen in iemand zijn achtertuin is al een avontuur op zich”
Campspace Hemrik
Campspace Hemrik

Een droom die uitkomt

We krijgen een warm welkom van David en zijn vrouw die ons gelijk de kampeerplekken wijzen. ‘Kies maar een een plekje uit, want vanavond zijn jullie de enigen, zegt hij. Vanwege de coronamaatregelen heeft hij ervoor gekozen om maar één plek te verhuren in plaats van vijf. Dat betekent dat we ons eigen privé sanitair hebben bestaande uit een eco-toilet en een heerlijke buitendouche. We mogen zelfs gebruik maken van de Finse sauna, maar omdat het buiten al 30 graden is is dat nu niet nodig. 

Terwijl David ons een rondleiding geeft in zijn tuin vertelt hij hoe hij en zijn vrouw verliefd zijn geworden op deze plek. Hoe ze ernaar verlangden meer van het buitenleven te genieten. Een plek waar zijn vrouw die dol is op paarden hobbymatig paarden aan huis houdt volgens het Paddock Paradise concept en hij aan één van zijn vele klusprojecten kan werken of gewoon lekker in de tuin bezig kan zijn. ‘Dit was eerst nog een stuk bos’, zegt David terwijl hij naar het kampeerplekken wijst. ‘Beetje bij beetje hebben we verschillende kampeerplekjes gecreëerd. Gewoon voor de fun. Maar toen de corona kwam en het ernaar uit zag dat we voorlopig aan huis gebonden waren heb ik gelijk een stapel hout gehaald. In een mum van tijd heb ik een eco-toilet en een buitendouche gemaakt. Iets wat al langer op ons lijstje stond, maar waar ik nu eindelijk de tijd voor had. Rond dezelfde tijd zag ik op televisie een item over Campspace en toen vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Ik vind het leuk om ons mooie plekje met anderen te kunnen delen en hun meer te vertellen over het gebied.’

‘Het is interessant om de mensen achter de kampeerplek te ontmoeten’
Campspace Hemrik kampvuurplaats
Campspace Hemrik

Lunchen in speelbos Sparjebird
Terwijl de kinderen in een grote bak met water spelen zetten wij snel ons tentje op. Zodra deze staat gaan we op aanraden van David naar speelbos het Sparjebird wat op loopafstand ligt. Het blijkt een goede zet, want in het bos is het wat minder heet, kunnen ze lekker met water en zand spelen, is er een duo kabelbaan en genieten we van een heerlijke lunch bij het kindvriendelijke Blokhut. Een topplek als je met kinderen bent.

Speelbos Sparjebird
Sparjebird hamburger
Sparjebird

Kanoën in Nationaal Park de Alde Feanen

In de middag komen vrienden ons vergezellen op de campingplek. Zij komen met hun camperbusje en David heeft het zo ingericht dat er één plek is die daar geschikt voor is. Als we eenmaal op onze kampeerstoeltjes buiten zitten besluiten we toch nog ergens te gaan kanoën. Ze hebben natuurlijk niet voor niets de kano meegenomen en de volgende dreigt het te gaan onweren, dus besluiten we naar Nationaal Park de Alde Feanen te gaan. Voor het gemak blijven we dan daar dan toch ook maar een hapje eten voordat we terugkeren naar de tuin van David. Het is een warme avond en omdat de kindjes nog niet willen gaan slapen besluiten we nog even met z’n allen om het kampvuur te zitten. Dit maakt het kampeeravontuur natuurlijk wel compleet!

Een stukje buitenland in Nederland
De volgende ochtend vertrekken we alweer en hebben we net voor de regenbui onze spullen ingepakt. Voordat we naar huis gaan rijden we nog langs het Canadameer, waar de kindjes lekker het water in kunnen en ze ook voor het eerst samen met hun papa’s een stukje gaan kanoën. Echt een stukje buitenland in Nederland. Alleen om de naam al is het een bezoekje waard!

‘Als je van kanoën houdt dan zit je hier goed’
Sparjebird
Canadameer

Wat is Campspace?

Campspace is een online platform waar mensen zoals jij en ik hun land, tuin of minicamping kunnen aanbieden als micro kampeerplek. Op deze manier kom je op bijzondere plekken, weg van de massa en maak je gelijk lokaal contact.

Als je het liefst gaat wildkamperen, maar toch ook wel wat faciliteiten wilt dan is Campspace echt een aanrader. Weg van de gebaande paden en in iemands achtertuin belanden. Het levert in vedergeval bijzondere en interessante gesprekken op. Wil je toch ook speelvriendjes voor de kinderen dan is Campspace minder geschikt of je neemt gewoon je vrienden die ook kinderen hebben mee! 😉

Tip: Check bij de verhuurder wat er allemaal aanwezig is, zodat je niet onnodig met allerlei spullen zit te slepen!

TIPS IN DE OMGEVING VAN HEMRIK

1. Ravotten in het speelbos

Op loopafstand ligt een speelbos met een duo-kabelbaan en een waterpomp. Ook kun je hier het kabouterpad lopen. Voor info kun je terecht bij Blokhut Sparjebird.

2. Lunchen bij Blokhut Sparjebird
Hier kun je heerlijk buiten op het terras zitten terwijl de kinderen zich vermaken op de grote zandheuvel. Grote scheppen zijn te leen in de Blokhut. Als het wat slechter weer is dan is het binnen ook goed vertoeven! Sparjebird heeft een leuke knusse inrichting en natuurlijk ook hier weer een speelhoek voor de kids! En oja, probeer de hamburger!

3. Neem je kano mee!
Vlakbij David is een kanoroute. Wij zochten het iets verder weg, zodat ook de andere helft van het gezelschap wat vertier had en trokken de eerste dag naar de Alde Feanen en de volgende dag naar het Canadameer.

4. Bezoek Nationaal Park de Alde Feanen
De Alde Faenen is een uniek natuurgebied middenin Friesland. Je kunt hier mooi wandelen, fietsen, varen en vogels spotten.

5. Zwemmen in het Canadameer
Een kleine 20 minuutjes rijden ben je bij het Canadameer, waar je ook heerlijk kunt zwemmen. Is het geen zwemweer, dan kun je er ook mooi wandelen of picknicken. Aan de andere kant van de weg zit namelijk Aekingerzand oftewel de Kale Duinen. Een leuke plek om te vliegeren als er wat wind staat!

6. Een frisse duik in het openlucht natuurzwembad van Hemrik
Hemrik heeft een kleinschalig, maar gezellige openlucht natuurzwembad. Er is een pierenbadje met een grote zandbak voor de kleintjes en in het diepe is er een duikplank. Zorg dat je zelf wat te eten en te drinken meeneemt, want er is verder niks aanwezig.

Wil je ook eens kamperen in David zijn achtertuin? Check dan hier zijn profiel op Campspace. Campspace heeft uiteraard ook een account op Instagram of Facebook.

Heb je zelf ook een Campspace ervaring gehad met je gezin?  Dan horen we ook graag jouw ervaring!

Heb je nog geen familietent?

Een handig en leuk hoofdlampje voor ’s avonds!

Word jij ook blij van versgezette koffie?

Travelguppies maakt gebruikt van affiliate links. Schaf jij iets aan via één van deze links, dan verdienen wij hier een kleine commissie over. Dit gebruiken wij vervolgens om de site draaiende te kunnen houden en het kost jou niks extra’s! Bedankt voor je support 🙂
Jennifer Joedo | Travelguppies
Author: Jennifer Joedo | Travelguppies

Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Jennifer Joedo | Travelguppies
Jennifer Joedo | Travelguppies
Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *