De 10 leukste en kindvriendelijkste festivals in Europa en daarbuiten

REISVERSLAG: Zeilen in Corfu
8 juli 2017
Kindvriendelijk Seychellen
10 juli 2017
REISVERSLAG: Zeilen in Corfu
8 juli 2017
Kindvriendelijk Seychellen
10 juli 2017

De 10 leukste en kindvriendelijkste festivals in Europa en daarbuiten

1) La Tomatina, Spanje – 30 augustus 2017

Bijna het hele jaar biedt het plattelandsstadje Bunol in Spanje een oase van rust. Maar op de laatste woensdag van augustus gaan de bewoners helemaal los. En niet alleen zij; ook mensen uit de hele provincie Valencia en ook toeristen weten Bunol tegenwoordig te vinden. Tijdens het jaarlijkse tomatengevecht vliegen de tomaten letterlijk om je oren. Feestgangers mogen elkaar namelijk een uur lang straffeloos bekogelen met tomaten. Houdt je van knoeien met eten en vind je het niet erg om vies te worden? Dan heb je op dit festival in augustus gegarandeerd de tijd van je leven.

Meer info: latomatina.info

Bron: Latomatina.info

2) Sziget Festival, Boedapest – van 9 tot 16 augustus 2017

The Island of Freedom is een van de grootste multiculturele evenementen van Europa. In 2017 viert het zijn 25-jarig bestaan. Het programma van Sziget Festival is heel divers, van wereldmuziek tot elektronische muziek en van circus tot straattheater. Ieder jaar weer een andere mix. Dit festival eiland heeft een strandgebied en het heeft daarnaast ook nog een mooie speeltuin. Bovendien hebben ze ook nog een babysit en mogen kinderen jonger dan 10 jaar gratis naar binnen. Kortom dit festival mag niet ontbreken in dit lijstje!

Meer info: szigetfestival.com

3) Songkran, Thailand - 13 tot 15 april 2018

Het duurt nog even, maar je kunt je ticket alvast boeken. Het bekende waterfestival van Thailand, Songkran, vindt halverwege april plaats. Het Thaise Boeddhistische nieuwjaar werd van oorsprong alleen in het noorden van Thailand gevierd, maar inmiddels is het over heel Thailand verspreid. Een typische uiting is het gooien met water. Daarom wordt het ook wel het Water festival genoemd. Het water reinigt en spoelt alle zonden en ongeluk van het afgelopen jaar van je af. Ook zul je praalwagens door de straten zien en is er overal muziek. Kortom, er wordt uitbundig gefeest en gedanst, dus zet deze maar op je bucket list!

Meer info: songkranday.com

4) Festa della Rificolona, Toscane - 7 en 8 september 2017

Het festival van de lantaarns staat bekend als een van de oudste festivals van Florence. Op de avond van de 7e komen alle kinderen bij elkaar met prachtig gekleurde lantaarns die aan kleine stokken hangen en lopen in een parade door de stad. Dit betoverende zicht wordt vergezeld van leuke straatfeesten, theateroptredens, traditionele muziek en enorme markt op het plein. Gedurende de week ervoor zijn er ook workshops voor kinderen waarbij ze hun eigen Rificolona – lantaarn – mogen maken.

Meer info: visitflorence.com

5) Into The Great Wide Open, Vlieland – 6,7 en 8 september 2017

Je hoeft niet altijd ver te reizen om naar een leuk festival op een eiland te gaan. Ook ons eigen land heeft er één middenin the natuur. Into The Great Wide Open is een kindvriendelijke festival op Vlieland. Naast muziek, beeldende kunst en film zijn er ook genoeg uitdagende kinderactiviteiten, maar ook vooral voldoende rust en ruimte om van alles te kunnen genieten. Het festival waar de zee de grens aangeeft en niet de dranghekken…

Meer info: intothegreatwideopen.nl

6) Holi Festival - India - 1 en 2 maart 2018

Wie kent het niet. De bekende kleurenfestival van India. Holi is één van de belangrijkste feestelijkheden van het land. Hierbij wordt niet alleen de overgang van de winter naar de lente gevierd, maar volgens het hindoeïstische geloof ook de overwinning van het goede op het kwade – en dit alles in een enorm kleurrijk spektakel. Want de mensen werpen elkaar op deze dag bontgekleurd poeder toe en beschilderen elkaar ermee. Tegenwoordig is het Holi Festival ook naar Nederland gebracht, maar niets is leuker dan het in het land van oorsprong te vieren met de locals. Ervaar India op zijn kleurrijkst en zorg dat je begin maart in India bent.

Meer info: holifestival.com

7) Sfinks Mixed – België – 27 juli t/m 30 juli 2017

Ook onze zuiderburen mogen niet ontbreken in deze lijst. Het vierdaagse festival in Boechout viert alweer zijn 41e editie. De hele dag door kom je vrolijke parades tegen en voor de kinderen is er een Kidz Village met coole concerten op het Kidz Podium, is er zelf een zogenoemde babybar waar ouders zich even kunnen terugtrekken met de allerkleinsten. Op de kleurrijke wereldmarkt vind je nooit geziene spulletjes en informatie over mooie projecten uit alle hoeken van de wereld.  Kortom, Sfinks Mixed is het ideale festival om samen met de hele familie van te genieten en leuk te combineren met Antwerpen!

Meer info: sfinks.be

8) Colours of Ostrava – Tsjechië – 19-22 juli 2017

Dit Tsjechische festival vindt plaats op het indrukwekkende Dolní Vítkovice, een terrein bestaande uit 300 hectare met voormalige kolenmijnen, loodsen en warenhuizen. Naast de unieke industriële sfeer kent het festival een line-up met meer dan 200 acts uit verschillende genres. Colours of Ostrava biedt een divers randprogrammering met onder meer film, theater, debatten, workshops, DJ’s en kleine, intieme optredens. Alle kinderen die kleiner zijn dan 140 cm mogen gratis naar binnen. Het speciale Čez Family Park stage is gebaseerd op het thema ‘Alice in Wonderland’.

Meer info: colours.cz

9) Lollapalooza Paris – Frankrijk - 22 en 23 juli 2017

Lollapalooza in Parijs is het nieuwste lid binnen de Lollapalooza familie. Wat ooit begon als een rondreizend festival heeft inmiddels een vaste standplaats in Chicago en vindt ook plaats in meerdere landen. Speciaal voor kinderen is er een Kidzapalooza waar een eigen podium is en kinderen hun eigen muziek kunnen maken en vele andere activiteiten te doen zijn. Kinderen jonger dan 10 jaar hebben bovendien ook nog gratis entree.

Meer info: lollaparis.com

10) Latitude Festival - Engeland - 13 t/m 16 juli 2017

Met een Kids’ Area en niet te vergeten een Inbetweeners’ Area en een speciale familie camping – Enchanted Garden –  heeft Latitude een groot aanbod voor kinderen van alle leeftijden. Van muziek tot knutselen, van lezen tot klimmen in het klimbos, het kan allemaal! Latitude is niet voor niets het afgelopen jaar uitgeroepen to het beste familie festival.

Meer info: latitudefestival.com

 

Ken je zelf nog een leuk kindvriendelijk festival wat niet mag ontbreken in de lijst? Laat het ons dan weten!

Foto door Tim Parkinson
Jennifer Joedo | Travelguppies
Author: Jennifer Joedo | Travelguppies

Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Jennifer Joedo | Travelguppies
Jennifer Joedo | Travelguppies
Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *