Jullie vinden niet alleen het ecologische aspect belangrijk, maar ook het maatschappelijke. Kun je wat voorbeelden noemen?
Een mooi voorbeeld hiervan zijn de krijtjes van Kitpas. Op het gebied van bedrijfsvoering zijn zij vooruitstrevend en maatschappelijk betrokken. Zij geloven in een filosofie dat iedereen ongeacht zijn vermogen, geluk en voldoening kan vinden in zijn werk. Ongeveer 70% van hun werknemers heeft een verstandelijke beperking. Kitpas heeft de fabricagemethoden en werkomgeving volledig aangepast waardoor mensen met verschillende capaciteiten naast elkaar kunnen werken. Daarnaast werken zij ook nog samen met een Japanse non-profit organisatie. Via deze organisatie kopen zij tassen in die gemaakt zijn door vrouwen in Bangladesh. De opbrengst van deze tassen gaat naar het verbeteren van de levens van deze vrouwen.
Duurzaam speelgoed is niet goedkoop, hoe weet je nu of je kinderen daar wel mee gaan spelen?
Garanties kunnen we helaas niet geven. Wel een paar tips. Bij het uitkiezen van speelgoed is het belangrijk om zo dicht mogelijk bij de belevingswereld van je kind te blijven. Is je kind helemaal weg van Freek Vonk of de dierentuin? Kies dan bijvoorbeeld voor houten dieren. Daarnaast geldt het principe van Less is More. Als kinderen een berg speelgoed zien weten ze vaak niet waar ze als eerste mee willen spelen. En als ze dan een keuze hebben gemaakt dan spelen ze hier minder lang mee omdat ze met al het anderen ook nog willen spelen. Heb je een minder groot aanbod dan zul je zien dat je kind meer speelt met wat hij heeft.
Vaak wordt er gedacht dat speelgoed zonder lichtjes en geluidjes niet aantrekkelijk is. In onze optiek is eenvoud juist een kracht. Op het moment dat de elektronische technische foefjes achterwege worden gelaten, zoals bij duurzaam speelgoed, wordt er meer ruimte geboden aan de creativiteit en fantasie van een kind. Dit heeft een grote aantrekkingskracht op kinderen. Hoe leuk is het om je eigen verhalen te maken, spellen te kunnen bedenken of een eigen wereld te creëren.