Duurzaam speelgoed van Juffrouw Pauw

Laguna Beach Groepsfoto
Vakantie vieren in Surfdorp Laguna Beach Family Camps Corfwater
6 juli 2021
Camping Schoneveld
Camping Schoneveld: een ecologische camping in de Achterhoek
9 september 2021
Laguna Beach Groepsfoto
Vakantie vieren in Surfdorp Laguna Beach Family Camps Corfwater
6 juli 2021
Camping Schoneveld
Camping Schoneveld: een ecologische camping in de Achterhoek
9 september 2021

Duurzaam speelgoed van Juffrouw Pauw

Juffrouw Pauw
‘Ik zocht naar duurzaam speelgoed wat ik makkelijk mee kon nemen.’

Hoe is Juffrouw Pauw ontstaan?
Vanaf de geboorte van ons zoontje Sami (nu 6 jaar) waren wij op zoek naar bijzonder en duurzaam creatief speelgoed. Niet alleen om thuis mee te spelen, maar vooral ook om mee te nemen op visite, naar een restaurant en op vakantie. Speelgoed waardoor hij minder achter de tv of tablet zit en waarmee hij zijn fantasie tot leven kan laten komen. Bij de reguliere winkels kon Peggy lastig vinden wat we zochten en op internet was ze uren zoet om het juiste speelgoed te vinden. Wij dachten dat wij misschien niet de enige ouders waren die hier tegenaan liepen en zo ontstond bij Peggy het idee voor Juffrouw Pauw. Inmiddels heb ik wegens omstandigheden tijdelijk de werkzaamheden van de webwinkel volledig overgenomen.

Wat is jullie visie en waarom is dat zo belangrijk?
De producten worden geselecteerd op basis van duurzaamheid. Ik let hierbij op van welke materialen het wordt gemaakt, niet giftige natuurlijke verfpigmenten worden gebruikt en of dit ook op een verantwoorde manier gebeurt. Bij het opstarten van Juffrouw Pauw spraken we af dat we de impact op de aarde zo klein mogelijk willen houden en de aarde kunnen doorgeven aan onze volgende generatie. Daarbij zegt de kwaliteit van het speelgoed ook iets over de duurzaamheid. Hoe langer het speelgoed mee gaat, hoe beter het is.

Jaq Jaq Bird
Team Juffrouw Pauw
‘We laten bijna al het speelgoed door ons zoontje zelf testen.’

Kiezen jullie zelf de producten uit of speelt jullie zoontje hier ook een rol in?
Ons zoontje gaat altijd mee naar beurzen om nieuwe merken te ontdekken. Hier kan hij alvast meedenken wat leuk speelgoed is. Als dan uiteindelijk een merk is gekozen neemt hij zijn taak als hoofdtester zeer serieus.

Welke eisen stellen jullie aan de producten die jullie verkopen?
Het belangrijkste is natuurlijk dat de producten veilig zijn. Kinderen moeten hier zorgeloos mee kunnen spelen. Daarom hebben wij bijvoorbeeld ook gekozen voor de vingerverf van Neogrün. Deze is plantaardig. Mocht een kind een keer zijn vinger per ongeluk in zijn mond doen tijdens verven dan kan dit geen kwaad. Daarnaast wordt geselecteerd op duurzaamheid, kwaliteit, originaliteit en creativiteit. Het is belangrijk dat speelgoed de creativiteit en fantasie prikkelt. Ook vinden we het erg fijn als producten lokaal worden geproduceerd.

Speelgoed Juffrouw Pauw
Schooltas Juffrouw Pauw
‘Eenvoud is juist een kracht.’

Jullie vinden niet alleen het ecologische aspect belangrijk, maar ook het maatschappelijke. Kun je wat voorbeelden noemen?
Een mooi voorbeeld hiervan zijn de krijtjes van Kitpas. Op het gebied van bedrijfsvoering zijn zij vooruitstrevend en maatschappelijk betrokken. Zij geloven in een filosofie dat iedereen ongeacht zijn vermogen, geluk en voldoening kan vinden in zijn werk. Ongeveer 70% van hun werknemers heeft een verstandelijke beperking. Kitpas heeft de fabricagemethoden en werkomgeving volledig aangepast waardoor mensen met verschillende capaciteiten naast elkaar kunnen werken. Daarnaast werken zij ook nog samen met een Japanse non-profit organisatie. Via deze organisatie kopen zij tassen in die gemaakt zijn door vrouwen in Bangladesh. De opbrengst van deze tassen gaat naar het verbeteren van de levens van deze vrouwen.

Duurzaam speelgoed is niet goedkoop, hoe weet je nu of je kinderen daar wel mee gaan spelen?
Garanties kunnen we helaas niet geven. Wel een paar tips. Bij het uitkiezen van speelgoed is het belangrijk om zo dicht mogelijk bij de belevingswereld van je kind te blijven. Is je kind helemaal weg van Freek Vonk of de dierentuin? Kies dan bijvoorbeeld voor houten dieren. Daarnaast geldt het principe van Less is More. Als kinderen een berg speelgoed zien weten ze vaak niet waar ze als eerste mee willen spelen. En als ze dan een keuze hebben gemaakt dan spelen ze hier minder lang mee omdat ze met al het anderen ook nog willen spelen. Heb je een minder groot aanbod dan zul je zien dat je kind meer speelt met wat hij heeft.

Vaak wordt er gedacht dat speelgoed zonder lichtjes en geluidjes niet aantrekkelijk is. In onze optiek is eenvoud juist een kracht. Op het moment dat de elektronische technische foefjes achterwege worden gelaten, zoals bij duurzaam speelgoed, wordt er meer ruimte geboden aan de creativiteit en fantasie van een kind. Dit heeft een grote aantrekkingskracht op kinderen. Hoe leuk is het om je eigen verhalen te maken, spellen te kunnen bedenken of een eigen wereld te creëren.

‘Er is steeds meer vraag naar duurzaam speelgoed die ook makkelijk mee te nemen is.’

Welk speelgoed zouden jullie aanraden om mee te nemen op reis?
Heel veel producten die in de webshop worden verkocht gebruiken we zelf ook om mee te nemen op vakantie of naar een restaurant. Als we ergens naar toe gaan nemen we meestal iets mee om te kleuren. Vaak is dat dan de rugzak van Eatsleepdoodle, met daarin een boekje van Jaq Jaq Bird en krijtjes van Kitpas. Om op vakantie in het zand te kunnen spelen is het strandspeelgoed van Zsilt en Scrunch onmisbaar. Met name Scrunch is handig omdat dit weinig plek in beslag neemt. De speelmatten van Tiny Magic zijn ook mooi compact en passen met gemak in je handbagage. Goed voor urenlang speelplezier op vakantie!

WINACTIE! (gesloten)
Omdat we zo enthousiast zijn over de het speelgoed van Juffrouw Pauw mogen wij binnenkort een item van Jaq Jaq Bird of Tiny Magic weggeven aan één van onze lezers/volgers! Reageer t/m zondag 5 september 2021 op onze winactie post op Instagram of Facebook en wie weet ben jij de gelukkige winnaar.

KORTINGSCODE

Heb je de winactie gemist, maar wil je wel graag duurzaam speelgoed bij Juffrouw Pauw kopen? Of heb je interesse in ander duurzaam speelgoed? Ga dan naar de site van Juffrouw Pauw en gebruik deze speciale kortingscode: travelpauw en ontvang 15% korting!
*(geldig t/m eind 26 september 2021)

Meer weten over Juffrouw Pauw en hun producten? Check hier hun website. Je kunt ze ook volgen op Instagram of Facebook.

> INSPIREREND: Lees hier het verhaal van Brigitte en Joris die met hun gezin op missie gaan naar Ghana.

Dit artikel is in samenwerking met Juffrouw Pauw geschreven.
Travelguppies maakt gebruikt van affiliate links. Schaf jij iets aan via één van deze links, dan verdienen wij hier een kleine commissie over. Dit gebruiken wij vervolgens om de site draaiende te kunnen houden en het kost jou niks extra’s! Bedankt voor je support 🙂
Jennifer Joedo | Travelguppies
Author: Jennifer Joedo | Travelguppies

Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Jennifer Joedo | Travelguppies
Jennifer Joedo | Travelguppies
Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *