Het verhaal achter Minimonkey

Kindvriendelijk Seychellen
10 juli 2017
Een innerlijke reis met je mini-me
4 augustus 2017
Kindvriendelijk Seychellen
10 juli 2017
Een innerlijke reis met je mini-me
4 augustus 2017

Het verhaal achter Minimonkey

Ik kreeg hem net op tijd binnen. Het kleine pakketje paste perfect in mijn backpack! Ik vond hem nu al handig! Met de Minimonkey Minichair kun je van elke stoel een kinderstoel maken en dat hebben we dan ook regelmatig gedaan tijdens onze reis. Mijn dochtertje heeft het nooit vervelend gevonden om erin te zitten. Het gaf haar juist vrijheid. Omdat het van stof is is het licht qua gewicht, kun je het heel klein opvouwen en kun je het ook nog eens wassen. Niet alleen op reis bleek deze handig, maar ook als we bij vrienden op visite gingen of bij oma en opa bleven eten. Ja, je kunt wel zeggen dat ik er fan van ben.

Maar wie heeft dit uitgevonden? En wat is het verhaal erachter? Ik zocht contact met Margot, eigenaar en ontwerpster van Minimonkey en vroeg haar hoe het allemaal is begonnen.

Het ontstaan van Minichair

“De Minichair bestaat alweer 6 jaar,” begint Margot.”Het begon toen ik op internet aan het kijken was wat er allemaal al bestond aan kinderzitjes. Ik was aan het oriënteren. De zitjes die ik tegenkwam waren in mijn ogen toch onpraktisch. Ik dacht bij mezelf: dit kan toch makkelijker? Waarom werkt dit niet zus en zo? Het borrelt dan in mijn hoofd met ideeën en vervolgens kruip ik dan achter de naaimachine en werk mijn idee uit. Dit ontwerp stuurde ik dan samen met een tekening naar de fabriek in China en voor ik het wist kreeg ik mijn eerste sample thuis. Ik heb het laten testen en het werkte! Het was vrijwel meteen goed!”

Minichair is niet alleen handig voor op reis, maar ook om mee te nemen als je ergens op visite gaat. Ook wordt hij vaak gebruikt voor kindjes met een spreidbroek. Zij passen namelijk niet in een ‘normaal’ kinderzitje.

''Ik wil de ouder vrijheid geven''

Bij Minimonkey is opvouwbaarheid de kracht. Het moet makkelijk mee te nemen zijn ondanks dat het product ook voor thuisgebruik mogelijk is. “Met deze gedachte maak ik verschillende producten, waaronder dus de Minichair,” verteld Margot verder. “Ik wil de ouder vrijheid geven en dus vind ik de compactheid van een product ook belangrijk.”

“In 2007 ben ik begonnen met mijn allereerste product: de sling. Daar begon het eigenlijk allemaal mee. Ik had toen nog geen idee dat het zo groot zou worden. Al snel waren verschillende retailers geïnteresseerd en ging het zelfs internationaal en voordat ik het wist stond ik op internationale beurzen.”

“Mijn oudste dochter wilde vroeger veel gedragen worden, maar wat ik zocht was er niet. Ik ben achter de naaimachine gekropen en heb de eerste ‘Minimonkey sling’ in elkaar geknutseld. Toen ik deze sling ging gebruiken kreeg ik zoveel positieve reacties van mijn omgeving dat ik besloot om er 1000 te laten maken. Ik had zoiets van: werkt het dan werkt het en zo niet dan heb ik de rest van mijn leven een leuk kraamcadeau!” zegt Margot lachend.

“Ik ben ondernemend en creatief. Al zag ik mijzelf voorheen niet altijd zo. Ik had niet door dat ik iets deed wat niet iedereen kan omdat het voor mij allemaal zo vanzelfsprekend is. Toen ik hiermee bezig was had ik nog een baan bij de bank en was ik in verwachting van mijn tweede toen ik besloot er helemaal voor te gaan. Mijn eigen website was nog niet eens klaar toen de eerste lichting kwam.”

“Ik besloot een paar slings op Marktplaats te zetten. Marktplaats kende toen nog niet veel regels en zo plaatste ik iedere ochtend mijn product bovenaan. Toen kon het nog allemaal en waren er ook nog niet veel nieuwe producten op Marktplaats verkrijgbaar. Al gauw kreeg ik een reactie: ‘Doe mij maar zo’n Minimonkey.’ Vanaf toen ging het snel.”

''Alle keukenkastjes lagen vol met producten''

“Daar zat ik dan met 2 kinderen jonger dan 1,5 jaar. Nee, het viel niet mee. Als ik nu terugdenk vraag ik mij af hoe we het hebben gedaan. De kinderen gingen 2 dagen in de week naar het kinderdagverblijf en verder deed ik alles tussendoor. Af en toe wat in de ochtend, tijdens hun middagslaapjes en ’s avonds. Ik pakte elk vrij moment.”

“Alle keukenkastjes lagen vol met producten en ik verstuurde ze ook nog eens zelf. Ik zorgde ervoor dat het pakketje door de brievenbus paste. Ik zie mezelf nog lopen, met een hele stapel ging ik naar de dichtstbijzijnde brievenbus en stopte ik ze er één voor één in totdat de brievenbus vol raakte en ging ik bij een andere verder. Op een gegeven moment werd het gewoon teveel en ben ik op zoek gegaan naar een distributie centrum.”

Grappig genoeg vindt Margot het schrijven van de instructies voor het gebruiken van het product één van de lastigste dingen. “Ik denk dat ik het wel 100 keer heb aangepast,” zegt Margot lachend. “Voor mij is het zo vanzelf sprekend hoe het werkt. Ik laat het nu altijd testen door mijn schoonmoeder als het om instructies gaat.”

“Ik ben nog steeds erg blij met de fabriek in China waar ik al 10 jaar mee samen werk. Ik blijf het hele proces spannend vinden. Vooral vlak voor de lancering van een nieuw product kan ik slapeloze nachten hebben. Maar het is het allemaal waard. Het maakt mij blij als er mensen zo enthousiast zijn over mijn product en dat motiveert mij weer om met nieuwe ideeën op de markt te komen.” Heb je een tweeling of verwacht je een? In september brengt Margot een tweelingdrager op de markt! Dus hou haar website in de gaten.

Ook zo'n handige Minimonkey minichair?

Je besteld deze eenvoudig via Bol.com. en bestel je deze doordeweeks voor 12 uur dan heb je deze nog dezelfde dag in huis! Erg handig als je deze nog last-minute mee wilt nemen op vakantie. De minichair is verkrijgbaar in het grijs, oranje en blauw.

Kijk ook eens naar andere producten van Minimonkey zoals de dynamische babydrager of slings.

Creëer overal een kinderstoel!

Of wat denk je van deze kleur?

Een draagzak die zo klein is dat het in je handtas past!

Travelguppies maakt gebruikt van affiliate links. Schaf jij iets aan via één van deze links, dan verdienen wij hier een kleine commissie over. Dit gebruiken wij vervolgens om de site draaiende te kunnen houden en het kost jou niks extra’s! Bedankt voor je support 🙂
Jennifer Joedo | Travelguppies
Author: Jennifer Joedo | Travelguppies

Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Jennifer Joedo | Travelguppies
Jennifer Joedo | Travelguppies
Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *