Johnny Jungle; de webshop voor duurzame en eerlijke reisproducten

Camping Schoneveld
Camping Schoneveld: een ecologische camping in de Achterhoek
9 september 2021
Boerenbed
Campings en vakantieboerderijen waar je kunt paardrijden
2 februari 2022
Camping Schoneveld
Camping Schoneveld: een ecologische camping in de Achterhoek
9 september 2021
Boerenbed
Campings en vakantieboerderijen waar je kunt paardrijden
2 februari 2022

Johnny Jungle; de webshop voor duurzame en eerlijke reisproducten

‘We zijn een webshop met een missie.’

Wie zijn jullie en waarom zijn jullie Johnny Jungle gestart?
Wij zijn Susanne Spanjer uit Amsterdam en Femke Nijboer uit Bloemendaal. Wij hebben elkaar 15 jaar geleden leren kennen tijdens een stage op Curaçao waar een mooie vriendschap is ontstaan. Beiden houden wij van reizen, maar ook van de aardbol. Het idee om een eco social travelshop te beginnen ontstond bij Susanne. Ze wilde duurzamer reizen, maar vond het lastig om duurzame reisproducten te vinden. De producten die haar aanspraken vond ze op verschillende websites en daardoor ontstond het idee om zelf een online travelshop te beginnen waar je alles op één plek kunt vinden. Zo hoef je én niet lang te zoeken én er wordt maar één pakketje verstuurd wat ook weer beter is voor het milieu. Toen Susanne aan Femke vroeg om mee te doen was ze gelijk enthousiast en zo is het balletje gaan rollen

We vinden het niet alleen maar belangrijk om duurzame reisproducten in ons assortiment te hebben, maar we vinden het sociale verhaal erachter misschien nog wel belangrijker. We kwamen er al snel achter dat niet alle duurzame producten altijd even eerlijk zijn. Want hoe goed is bijvoorbeeld bamboe bestek als het onder slechte werkomstandigheden is gemaakt? Daarom moest de focus niet alleen op duurzaam, maar ook op sociaal en eerlijk liggen. Vandaar de naam ‘Eco Social Travel Shop’. Met de bedrijven die we benaderen leggen we altijd persoonlijk contact en vragen we vriendelijk naar hoe en waar het is gemaakt, naar de werkomstandigheden en certificaten. Maar vertrouwen en een goed gevoel is de basis van alles, dus als we twijfelen over een product bieden we het simpelweg niet aan in onze webshop.

Zeep Johnny Jungle
Team Johnny Jungle
Patch pleisters
‘We willen het de reiziger makkelijk maken door duurzame reisproducten bij elkaar aan te bieden.’

Wat is jullie visie en wat hopen jullie met Johnny Jungle bereiken?
We proberen bewustwording te creëren rondom onze wereld, de natuur én ons sociale leven. Daarnaast willen we het je makkelijk maken om een beter alternatief te kunnen kopen dan het huidige aanbod. Er zijn vaak meerdere goede opties te koop. Wij willen je deze keuze geven en zelf laten bepalen wat je fijn vindt. Er zullen altijd discussies zijn over producten, de grondstoffen en gebruikte materialen. Wat is beter? Is het wel echt zo duurzaam? Hoe slecht is plastic nu echt? Wij proberen hierin wel neutraal te blijven. Als het beter voor het milieu is, gemaakt is van gerecycled materiaal of het geproduceerd is onder goede werkomstandigheden én dierproefvrij dan zijn wij blij met het product. De koper mag dan zelf bepalen of hij plastic, hout of toch liever rvs gebruikt. Ieder heeft vaak zijn voorkeur en smaak. Wij willen enkel mooie en goede alternatieven bieden.

Er worden zoveel spullen bij bijvoorbeeld een Action of een Bol.com gekocht. Ook wij deden dit voorheen. Met onze oogkleppen op, want het is vaak zo lekker goedkoop en makkelijk. Maar er komt ook steeds vaker in het nieuws dat een groot merk met discutabele fabrieken werken, ergens in India of China waar mensenrechten worden geschonden. Dit moet anders vinden wij. We moeten er bewust van worden wat we kopen en waar het vandaan komt. Wie zit er achter het product? En is het wel zo duurzaam en eerlijk gemaakt als dat ze zeggen? Wij vinden persoonlijk contact heel belangrijk. Iets wat in deze vluchtige digitale wereld wel eens wordt vergeten of waar simpelweg geen tijd voor wordt gemaakt en dat vinden wij jammer. Daarom schrijven we bij elke bestelling nog een persoonlijk kaartje, kun je via Instagram al je vragen stellen en staan we altijd open voor een dialoog.

paspoorthoes
Life Straw waterfles
‘Met veel producten die je bij ons koopt steun je een familie, een goed doel of een sociale werkplaats.’

Nu komen er steeds meer bedrijven met duurzame producten, maar jullie hebben ook een duidelijke link naar duurzame reisproducten. Waarom?
Heel fijn dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan ‘eco producten, zo zie je steeds vaker in winkels een groter assortiment duurzame verzorgingsproducten. Maar we vinden dat er nog te weinig aandacht is voor duurzame reisproducten. Terwijl veel mensen juist van reizen houden. Het bleek een hele zoektocht om duurzame spullen te vinden voor op reis. En dat willen wij nu makkelijk maken!

Waarom zijn de producten van Johnny Jungle zo bijzonder?
Alle producten van Johnny Jungle zijn eerlijk en zo duurzaam mogelijk. We testen en proberen ze allemaal zelf uit. Met veel producten die je bij ons koopt steun je een familie, een goed doel of een sociale werkplaats. Zo geeft Lifestraw door het kopen van een waterfilterfles een kind van een school in Kenia één jaar veilig drinkwater, wordt er bij aankoop van PATCH-pleisters een boom geplant en geef je je geld goed uit bij het kopen van een paspoorthoes; bij dit NLse project begeleiden ze mensen die nauwelijks of nooit hebben kunnen werken door middel van coaching en begeleiding op de werkvloer. En bij de thnx tag steun je het Team Alzheimer.

Alle producten in onze webshop zijn duurzaam, van gerecycled materiaal dan wel fairtrade of je steunt een goed doel. Elk product heeft een verhaal. En die willen we graag met je delen.

‘We proberen je op een vriendelijke manier bewust te maken van de wereld, de natuur en je omgeving.’

Hebben jullie nog tips over hoe je duurzaam kunt reizen als gezin?
Duurzaam op reis met je gezin hoeft niet moeilijk te zijn, zolang je bewust bent van alles om je heen en de natuur. Op reis leren kinderen als de beste en krijgen ze onbewust veel mee van en over het milieu. Een paar leuke simpele tips om het makkelijker te maken:

#

1. Neem ’s ochtends lekker eens een korte koude douche op de camping. Je bent niet alleen gelijk wakker, maar het scheelt je ook een douchemuntje!

#2. Wil je helemaal off-grid kamperen en is er geen toiletgebouw of vers water in de buurt, zorg dan dat je in de buurt van een sloot of meertje zit. Dan kun je een waterfles met filter gebruiken die voor 99,99% het water zuivert. Zo kun je toch water drinken.

#3. Ga eens op zoek naar de kleinere ondernemingen. Boek bijvoorbeeld een overnachting bij een local of ga naar de kleinere koffietentjes voor de culturele ervaring en het persoonlijke contact en neem je eigen duurzame herbruikbare koffiebeker mee!

#4. Voor duurzaam reizen is het volgens ons vooral belangrijk dat je zo weinig mogelijk afval produceert. Gebruik bijvoorbeeld BBQ houtkrullen in plaats van chemische aanmaakblokjes, doe de was met wasnoten en gebruik shampoo bars in plaats van shampooflessen.

WINACTIE! (gesloten)
Omdat we ons zo kunnen vinden in de visie van Johnny Jungle mogen wij een leuk pakketje met een aantal producten uit hun shop weggeven aan één van onze lezers/volgers! Reageer t/m zondag 26 september 2021 op onze winactie post op Instagram of Facebook en wie weet ben jij de gelukkige winnaar!

KORTINGSCODE
Heb je de actie gemist, maar wil je wel graag wat bestellen bij Johnny Jungle? Dat kan! Ga dan naar de site van Johnny Jungle en gebruik deze speciale kortingscode*: travelguppies21 en je hoeft dan geen verzendkosten (binnen Nederland) te betalen!
*Geldig t/m 15 oktober 2021

Meer weten over Johnny Jungle en hun aanbod in duurzame reisproducten? Check hier hun website. Je kunt ze ook volgen op Instagram.

Op zoek naar reisinspiratie? Check dit boek!

Dit boek over duurzaam reizen is ook interessant!

In dit boek staan allemaal leuke ideeën voor kinderen.

> Ook interessant: In dit artikel vind je tips over hoe je duurzaam kunt reizen met kinderen.

Dit artikel is in samenwerking met Johnny Jungle geschreven.
Travelguppies maakt gebruikt van affiliate links. Schaf jij iets aan via één van deze links, dan verdienen wij hier een kleine commissie over. Dit gebruiken wij vervolgens om de site draaiende te kunnen houden en het kost jou niks extra’s! Bedankt voor je support 🙂
Jennifer Joedo | Travelguppies
Author: Jennifer Joedo | Travelguppies

Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Jennifer Joedo | Travelguppies
Jennifer Joedo | Travelguppies
Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *