Live op safari vanuit je woonkamer

Een rollercoaster ride terug naar huis vanuit Zuid-Amerika
15 april 2020
REVIEW: Op safari met WildEarth kids
21 april 2020
Een rollercoaster ride terug naar huis vanuit Zuid-Amerika
15 april 2020
REVIEW: Op safari met WildEarth kids
21 april 2020

Live op safari vanuit je woonkamer

WildEarth

Wat is WildEarth en wat doen jullie?

WildEarth is een natuurzender die ernaar streeft om mensen met de natuur te verbinden door middel van LIVE en interactieve uitzendingen. Onze missie is om mensen naar de natuur te vervoeren die anders daar niet heen kunnen vanwege ziekte, financiën of zoals we nu ervaren, lockdowns vanwege het coronavirus. Onze overtuiging is dat als mensen verliefd kunnen worden op de natuur en deze op hun beurt kunnen begrijpen, ze beter hun best zullen doen voor de natuur te zorgen en te behouden.

Om mensen in contact te brengen met de natuur hebben we SafariLIVE ontwikkeld. Dit zijn de dagelijkse LIVE-shows die online worden uitgezonden, waarbij kijkers actief kunnen meedoen en de gids vragen kunnen stellen via Twitter, chat of e-mail. De gids zal ze dan LIVE beantwoorden.

WildEarth biedt ook andere producten die zijn gebaseerd op deze dagelijkse LIVE-shows, zoals kinderprogramma’s, expedities, merchandise en televisiedocumentaires.

(photo credits: WildEarth)

Wie zitten er achter WildEarth en wanneer is het opgericht?

Graham en Emily Wallington richtten in 2006 samen WildEarth op. Graham heeft een internetachtergrond en heeft een wereldberoemd merk opgericht dat voorheen bekend stond als Africam. Emily komt uit het Verenigd Koninkrijk en werkt al 20 jaar bij natuurtelevisie voor bedrijven zoals de BBC, National Geographic en Discovery. Samen kochten ze samen het beste op het gebied van televisie en digitaal en vormden samen WildEarth.

Wat is het idee achter WildEarth?

We hebben WildEarth opgezet met het idee om mensen in contact te laten komen met de natuur en waardoor ze deze beter leren te begrijpen te waarderen en beter hun best doen de mooie natuur te behouden. Het is ook bewezen dat de natuur een grote genezer is en WildEarth heeft veel mensen die geestelijk en lichamelijk ziek zijn geholpen met genezen. Met WildEarth kunnen kinderen op jonge leeftijd ook de echte schoonheid van onze natuurlijke planeet begrijpen en zich bezighouden met inhoud aan de andere kant van de wereld. Het is vermakelijk en leerzaam, maar bovenal een kans om verliefd te worden op de natuur en hopelijk de toekomstige bewaarders van onze planeet te worden.

Wanneer zijn jullie gestart met SafariLIVE?

We zijn begonnen met het doen van LIVE-shows zoals we die in 2007 lanceerden. We waren echter een heel klein bedrijf en hadden geen geld om te groeien. In 2014 gaf National Geographic een licentie voor een aantal van onze shows voor televisie en digitaal en injecteerde het broodnodige geld in het bedrijf en stelde ons in staat uit te breiden naar nieuwe locaties en onze apparatuur te vernieuwen, wat op zijn beurt de kwaliteit van onze shows verbeterde.

“Het is mooi om te zien dat anderen mensen net zo van de vrijheid genieten op de weg als wij.”

(photo credits: WildEarth)

Hoe werkt het?
Kijkers loggen in op onze website of YouTube-kanaal om de LIVE-shows te bekijken. De LIVE shows zijn twee keer per dag. Drie uurtjes in de ochtend en drie uurtjes in de vroege avond (Zuid Afrikaanse tijd). Ze worden op safari genomen door een deskundige gids die hen de bezienswaardigheden en geluiden van de bush laat zien. Veel van de dieren hebben namen en families die we al meer dan een decennium lang volgen. Alle dieren leven in het wild. Kijkers kunnen de gids vragen stellen via twitter met #wildearth of op youtube-chat of via e-mail. De eerste 45 minuten van elke middagshow zijn speciaal voor kinderen. We beantwoorden in deze show alleen vragen van kinderen. Op WildEarthkids staat meer informatie over hoe je deel kunt nemen.

Voor wie is het bedoeld?

Voor echt iedereen die maar interesse heeft. Omdat we het belangrijk vinden dat dit voor iedereen toegankelijk is bieden we de SafariLive shows gratis aan. Maar donaties zijn natuurlijk van harte welkom.

Welke dieren kunnen ze zien?

Leeuwen, luipaarden, olifanten, hyena’s, zebra’s, impala’s, nyala, wrattenzwijnen, veel insecten en vogels, nijlpaarden, schildpadden, buffels en nog veel meer.

Wat heeft het coronavirus voor impact gehad op de game reserve? En wat kan WildEarth juist in deze periode voor de mensen betekenen?
Helaas heeft dankzij het coronavirus niemand naar het wildreservaat kunnen reizen en daardoor hebben alle lodges hun inkomen verloren. Ook kunnen mensen niet zoveel tijd in de natuur doorbrengen als voorheen. WildEarth heeft mensen die thuis geïsoleerd zijn echt geholpen om vanuit hun luie stoel de natuur in te reizen en ook te communiceren met andere virtuele gasten en experts.

En wat kan de lezer doen om te helpen?
Ga met ons mee op safariLIVE en maak een donatie als je dat kunt. Zo kunnen we hier alles draaiende houden.

Wil je ook mee op safari met WildEarth? Check dan hun website.

Wil je weten wat wij zelf van de SafariLIVE vonden? Lees dan hier onze review.

Ken je deze Safari versie al van Carcassonne?

Een coole kinderverrekijker mag niet ontbreken!

Dit geluidenboekje is natuurlijk ook wel erg leuk!

Travelguppies maakt gebruikt van affiliate links. Schaf jij iets aan via één van deze links, dan verdienen wij hier een kleine commissie over. Dit gebruiken wij vervolgens om de site draaiende te kunnen houden en het kost jou niks extra’s! Bedankt voor je support 🙂
Jennifer Joedo | Travelguppies
Author: Jennifer Joedo | Travelguppies

Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Jennifer Joedo | Travelguppies
Jennifer Joedo | Travelguppies
Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *