Ontdek de wereld met Maison Maps

Stupa Kathmandu
Op ontdekkingsreis naar Nepal met Wacalea Travel
14 februari 2021
Skigebied Niseko
INTERVIEW: Natasha en haar gezin gingen op wintersportvakantie naar Japan
16 maart 2021
Stupa Kathmandu
Op ontdekkingsreis naar Nepal met Wacalea Travel
14 februari 2021
Skigebied Niseko
INTERVIEW: Natasha en haar gezin gingen op wintersportvakantie naar Japan
16 maart 2021

Ontdek de wereld met Maison Maps

Maison Maps Levi
‘Ik wilde aan mijn zoontje laten zien waar hij geboren was.’

Hoe is Maison Maps ontstaan?
Maison Maps is ontstaan in 2019. Samen met goede vriend Benoît, die creatief is in software en webapplicatie development, besloot ik om onder deze naam de coolste landenposters voor kinderen te verkopen. Maar dit kwam niet zomaar uit het niets. Naast mijn baan als modeontwerpster tekende ik al jaren kaarten onder de naam Maps By Annie. Dat begon toen ik op zakenreis was naar China en daar onverwachts beviel van mijn zoontje Levi, hij was bijna drie maanden te vroeg geboren. Het was een ontzettend spannende tijd, want de ziekenhuizen zaten vol en Levi’s toestand was kritiek. Uiteindelijk heeft hij een maand in de couveuse in Shanghai gelegen. De NICU afdeling is afgesloten voor ouders en ik mocht Levi pas na een maand voor het eerst vasthouden. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en vlogen we vijf weken later weer terug naar Nederland. Het was een heftige tijd en en om alles een plaatsje te geven schreef ik het boek Made in China over dit avontuur en besloot ik een wereldkaart te tekenen, zodat ik later aan mijn zoontje kon laten zien waar hij geboren was. Ik wilde eerst een kaart kopen, echter kon ik maar weinig leuke wereldkaarten voor kinderen vinden op internet en dus besloot ik er zelf een te tekenen. De wereldkaart was zo leuk geworden, dat ik besloot om hem te gaan verkopen. En zo ontstond Maps By Annie, maar na een aantal jaren vond ik het tijd om het anders aan te gaan pakken. De trend van kaarten van steden en landen werd steeds groter, maar dat waren alleen maar kaarten in de vorm van een satellietfoto, geen kaarten speciaal voor kinderen. Na een wijntje met goede vriend Benoît besloten we om dit samen aan te gaan pakken. Een nieuwe naam, een nieuwe lay-out en een nieuwe website. Na iets meer dan een jaar verkopen we onze posters en puzzels niet alleen online meer, maar liggen ze ook in winkels in onder andere Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Waar haal je de inspiratie vandaan?
Ik teken alle kaarten zelf en haal mijn inspiratie van internet of uit de atlas. Zo begin ik eerst met wat research op het internet en vraag ik om tips van mensen die uit het land komen. Zo heeft mijn vriend mij geholpen bij het tekenen van Vietnam, waar hij geboren is. En een goede vriend van ons uit Zuid-Afrika heeft me bij Zuid-Afrika geholpen. Als ik alle informatie heb ga ik de kaart en alle details digitaal tekenen. De kaarten bevatten tekeningen van bekende gebouwen, flora en fauna, klederdrachten, maar ook eten en drinken en grappige details uit een land of stad. De posters zijn daardoor niet alleen leuk om naar te kijken, maar ze zijn ook nog eens erg leerzaam.

Welke kaart was er als eerst en waarom?
De wereldkaart was de eerste kaart die ik tekende om aan mijn zoontje Levi te laten zien waar hij geboren was, maar ook om de roots van zijn vaders familie te laten zien (Curaçao en Suriname). De tweede kaart kun je waarschijnlijk wel raden, dat was China.

Maison Maps Los Angeles
Maison Maps Anneke en Benoît
Maison Maps India

Waar wordt het geproduceerd en gebruiken jullie speciale materialen?
We maken gebruik van verschillende drukkerijen over de hele wereld. Een bestelling voor Amerika wordt in Amerika geprint. En zo gebruiken we drukkerijen in Zweden, Duitsland, China en zelfs in Australië. Op deze manier kunnen we onze posters wereldwijd binnen een paar dagen leveren, houden we de transportkosten laag en steunen we de lokale drukkerij. Zo laag dat we deze niet doorrekenen en onze klanten geen verzendkosten betalen bij een order van ons. De kaarten kun je waar je ook bent bestellen, want we leveren over de hele wereld. De kaarten worden geprint op mat papier van 200 gram, waardoor ze een stoer uiterlijk hebben.

Wat is er zo bijzonder aan een map/kaart van Maison Maps?
De mappen zijn bijzonder omdat ze anders zijn. De kaarten van de satellietfoto’s die heeft iedereen wel in huis hangen. Ik vind het belangrijk dat onze kaarten anders zijn. De kaarten van Maison Maps zijn niet alleen leuk om te zien maar ze zijn ook nog eens leerzaam, omdat alle details van het land er op staan. Bekende gebouwen, wat er te doen is, wat er te eten is. Welke bomen en bloemen er groeien. Levi vindt het altijd erg interessant en kijkt graag mee als ik met een nieuwe kaart bezig ben. ’s Avonds in bed lezen we samen ook vaak een atlas samen. Hij heeft dezelfde interesse in landen als ik. Hij kan wel meer dan twintig vlaggen uit zijn hoofd tekenen : -)

Maison Maps Bali
Maison Maps Mexico
Levi met Maison Maps
‘We hopen dat onze kaarten mooie herinneringen bij mensen naar boven kunnen halen.’

Wat willen jullie met Maison Maps bereiken?
We hopen mensen te inspireren met onze kaarten. Doordat het reizen op dit moment moeilijk is hopen we dat we met onze kaarten toch nog mooie herinneringen bij mensen naar boven kunnen halen. Herinneringen van fijne vakanties of het land waar je vandaan komt. De maps zijn ook leuk om cadeau te geven aan familie of vrienden ver weg. Want je betaalt geen verzendkosten en wij sturen de poster direct naar het juiste adres. De posters worden in een koker bezorgd. We zijn er mee bezig om de kaarten met meer opties te leveren, zoals een posterhanger of lijst.

Jullie maken nu ook puzzels. Kunnen we straks nog meer reisgerelateerde producten van jullie verwachten?
Voorlopig zijn de posters en puzzels de enige producten die we verkopen, want in het tekenen van een nieuw land of stad gaat al veel tijd zitten. Maar als volgende product zou een badlaken een leuke toevoeging zijn.

Kunnen jullie ook iets op verzoek maken?
Jazeker, alleen tekenen we op dit moment alleen landen of steden die we nog niet in onze collectie hebben op verzoek. Maar stuur gerust een e-mail met een verzoek of suggesties. Wij staan altijd open voor nieuwe ideeën!

WINACTIE! [gesloten]
Omdat we zo enthousiast zijn over de mooie kaarten van Maison Maps mogen wij een kaart naar keuze (t.w.v. € 24,95) weggeven aan één van onze lezers/volgers! Reageer t/m zondag 7 maart 2021 op onze post op Facebook of Instagram en wie weet hangt er binnenkort een map van Maison Maps naar keuze bij jou aan de muur!

KORTINGSCODE
Heb je de winactie gemist, maar wil je wel graag een kaart van Maison Maps kopen? Ga dan naar de site van Maison Maps, gebruik deze speciale kortingscode: TRAVELGUPS en ontvang 20% korting!
*(geldig t/m eind maart 2021)

Meer weten over Maison Maps en hun producten? Check hier hun website. Je kunt ze ook volgen op Instagram of Facebook.

> INSPIREREND: Lees hier het verhaal van Mariska en haar gezin die zeilend de wereld over gaan.

Travelguppies maakt gebruikt van affiliate links. Schaf jij iets aan via één van deze links, dan verdienen wij hier een kleine commissie over. Dit gebruiken wij vervolgens om de site draaiende te kunnen houden en het kost jou niks extra’s! Bedankt voor je support 🙂
Jennifer Joedo | Travelguppies
Author: Jennifer Joedo | Travelguppies

Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Jennifer Joedo | Travelguppies
Jennifer Joedo | Travelguppies
Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *