Op ontdekkingsreis naar Nepal met Wacalea Travel

Kinderen lopen in Frankrijk
INSPIREREND: Met de camper op zoek naar droomboerderij in Europa
29 januari 2021
Maison Maps Levi
Ontdek de wereld met Maison Maps
4 maart 2021
Kinderen lopen in Frankrijk
INSPIREREND: Met de camper op zoek naar droomboerderij in Europa
29 januari 2021
Maison Maps Levi
Ontdek de wereld met Maison Maps
4 maart 2021

Op ontdekkingsreis naar Nepal met Wacalea Travel

Stupa Kathmandu
‘In Nepal word je met open armen ontvangen’

Reis naar Nepal en steun lokale projecten
De Nepalese bevolking staat er om bekend dat ze erg vriendelijk en gastvrij zijn. Ze zijn dol op kinderen en dus worden zij met open armen ontvangen. Ze laten je vol trots kennis maken met hun cultuur, religie en levensstijl. Soms word je zelfs bij ze thuis uitgenodigd. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen een nachtje te gaan logeren bij een Nepalees gezin. Op deze manier kom je echt in contact met de lokale bevolking. Niet alleen is het een heel avontuur voor de kinderen en is het een leerzame ervaring, maar hiermee steun je ook het gastgezin waar je verblijft. Wacalea Travel begeleidt je hier graag bij. Bij al hun reizen organiseren ze een ontmoeting met lokale mensen die aansluiten bij jullie levensfase. Dat is ook waar Wa-ca-lea voor staat:

Watch: een bezoek aan het land. Zie met eigen ogen en geniet van de pracht die Nepal te bieden heeft.
Care    : een deel van het geld gaat naar lokale projecten in Nepal die door de Wacalea Foundation worden ondersteund.
Learn : contact/uitwisseling tussen reizigers en locals. Je ontmoet interessante Nepalezen die je een andere kijk op de wereld kunnen geven. Laat je inspireren!

Himalaya
Neushoorn Nepal
Tempel Nepal

Nepal; meer dan alleen bergen
Hou je van avontuur en trek je graag de bergen in met je gezin? Dan is Nepal een uitstekende bestemming! Vanaf heel veel plaatsen heb je uitzicht op de Himalaya bergketen, waar de Mount Everest en Annapurna onderdeel van zijn. In Nepal kun je de mooiste trekkingen maken. Acht van de tien hoogste bergen ter wereld liggen op Nepalees grondgebied. En wist je dat je al een trekking kunt maken van één of twee dagen?

Nepal is echter meer dan bergen alleen. In Kathmandu, Bhaktapur en Patan vind je cultuur en eeuwenoude tradities. Bezoek één van de vele tempels of stupa’s of struin rond door de vele steegjes. Richting buurland India tref je weer een totaal andere omgeving aan: het platteland. Hier vind je ook het Chitwan National Park waar je in de jungle op zoek kan gaan naar wilde dieren.

‘Het is fijn om te kunnen stoppen voor een plaspauze of bij een eetstalletje voor wat heerlijke samosa’s.’

Kies voor eigen vervoer met chauffeur
Als je met kinderen naar Nepal reist is het het beste om eigen vervoer te regelen. Zo kun je gaan en staan waar je wilt en ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer. Jonge kinderen kunnen dan in de auto makkelijk even rusten of een dutje doen en voor de ouders is er geen stress om een bus te halen of voorkom je lange wachttijden als een bus niet op de oorspronkelijke tijd vertrekt. De chauffeur weet de weg en kan onderweg ook veel vertellen over zijn land. Ook kun je makkelijker een plaspauze houden of even stoppen bij een eetstalletje voor heerlijke samosa’s. Niets is fijner dan minder moe aankomen op je bestemming!

Must do tips in Nepal van Wacalea Travel:

#1. VOLG EEN WORKSHOP POTTENBAKKEN OP POTTERY SQUARE IN BHAKTAPUR

Bhaktapur is een van de drie koningssteden van Nepal. Hier vind je nog eeuwenoude tradities als pottenbakken. Het plein ligt vol met potten die staan te drogen en ook kun je zien hoe ze de potten maken. Bij de Pottery Trainings centre is het zelfs mogelijk om zelf met je handen in de klei te gaan. Doe dit dan wel aan het begin van je verblijf, want de potjes hebben namelijk ook tijd nodig om te drogen.

#2. DWAAL DOOR HET GROTTENSTELSEL VAN POKHARA

Vlakbij Pokhara op ongeveer een half uur rijden vind je de Mahendra Cave en Bat Cave. Hier kun je ook vleermuizen zien. Tip: vergeet je zaklamp niet.

Uitzicht Himalaya
schooljongens Nepal
Bootjes Pokhara

#3. MAAK EEN SAFARI DOOR CHITWAN NATIONAL PARK

Wandel met een gids door de jungle op zoek naar wilde dieren of ga op jeepsafari. Dit laatste is een stuk duurder maar wel veilig om met kinderen te doen. Op deze manier kun je wat dieper het park in en is de kans groter dat je een neushoorn, olifant, tijger en krokodil ziet.

#4. LOGEER BIJ EEN NEPALEES GEZIN

Ervaar hoe het echte leven is in Nepal door een nacht in een Homestay te verblijven. Dit is niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. En hiermee steun je ook gelijk je gastgezin.

#5. MAAK EEN TREKKING DOOR DE BERGEN

Je kunt al een trekking maken van één of twee dagen, maar je kunt er ook voor kiezen om een trekking naar Mount Everest Basecamp, Annapurna Basecamp of een van de andere trekkingen in het Annapurna gebergte te maken. Zorg dan wel voor een goede voorbereiding.

Jeepsafari Nepal

#6. GA RAFTEN OP TRISULI RIVER

Heb je wat oudere kinderen die wel van een adrenalinekick houden? Ga dan eens raften op een van de rivieren bij Pokhara. De uitzichten vanaf het water zijn geweldig!

#7. GA BOOTJE VAREN BIJ PHEWA LAKE IN POKHARA

Eén van de meest bekende activiteiten in Pokhara is bootje varen op het prachtige meer. Je kunt met één van de gekleurde houten bootje, maar je kunt er ook voor kiezen om een kayak te huren.


#8. BEZOEK EEN VAN DE SKATEPARKS IN POKHARA

Vind je het leuk om in contact te komen met lokale kinderen en jongeren dan is het skatepark de plek om ze ontmoeten.

#9. VOLG EEN KOOKWORKSHOP

Ben je dol op de Nepalese keuken en zou je graag eens willen leren hoe je een traditioneel Nepalees gerecht maakt? Dan is het leuk om een kookworkshop te volgen. Ook kinderen vinden het vaak erg leuk om te doen.

#10. BEZOEK EEN LOKALE SCHOOL

Met kinderen is het altijd leuk om lokaal een school te bezoeken. Hoe gaat het er aan toe in Nepal? En ook de Nepalese kinderen hebben misschien wel vragen aan de kinderen. Wie weet mogen ze zelfs wel een les mee volgen.

Meer over Wacalea Travel/Wacalea Foundation:

Wacalea Travel is niet zomaar een reisorganisatie die gespecialiseerd is in reizen naar Nepal. Ze maken deel uit van de Wacalea Foundation. Al meer dan tien jaar ondersteunt Wacalea Foundation duurzame lokale initiatieven in Nepal. Hierdoor hebben ze niet alleen Nepal goed leren kennen, maar hebben ze ook een breed netwerk opgebouwd met lokale ondernemers waarmee ze nu samenwerken voor Wacalea Travel.

Belangrijk om te weten is dat Wacalea Travel geen commerciële reisorganisatie is. Zij werken namelijk zonder winstoogmerk. Dit houdt in dat bijna het volledige bedrag van de reissom direct terecht komt bij hun Nepalese partners; denk aan gidsen, hoteleigenaren en taxichauffeurs. Een klein deel van de reissom wordt tevens ingezet om kleinschalige lokale projecten in Nepal te ondersteunen.

Wil je weten welke projecten ze steunen en waar je bijdrage naar toe gaat als je een reis bij Wacalea Travel boekt? Kijk dan hier.

Wacalea Foundation vrouwen
flessen vullen met zand
Muur van flessen
Muur van flessen

De beste reistijd naar Nepal
Eind september t/m mei is de meest interessante periode om naar Nepal te reizen. Voor het lopen van een trektocht is oktober en november of maart en april het meest geschikt. De kans op schitterende uitzichten op de bergen door heldere lucht en fijne temperatuur is dan het grootst en er is minder kans op regen.

Wil je in de zomervakantie naar Nepal? Dat kan. Ook in juli en augustus kun je prima reizen in Nepal. Van midden juni tot midden september is het wel regenseizoen, maar dat wil niet zeggen dat rondreizen niet mogelijk is. Je moet er alleen rekening mee houden dat sommige plekken niet of lastig te bezoeken zijn.

Wil je meer informatie over Nepal of wil je weten hoe Wacalea Travel je kan helpen een familiereis naar Nepal samen te stellen? Kijk dan hier.

Je kunt Wacalea Travel ook volgen via Facebook en Instagram.

> Inpakstress? Vind hier een lijstje met handige items voor op reis.

Heb jij al een reisgids voor Nepal?

Met de Minimonkey minichair maak je zo een kinderstoel!

Deze rugdrager is ideaal voor op reis!

Travelguppies maakt gebruikt van affiliate links. Schaf jij iets aan via één van deze links, dan verdienen wij hier een kleine commissie over. Dit gebruiken wij vervolgens om de site draaiende te kunnen houden en het kost jou niks extra’s! Bedankt voor je support 🙂
Jennifer Joedo | Travelguppies
Author: Jennifer Joedo | Travelguppies

Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Jennifer Joedo | Travelguppies
Jennifer Joedo | Travelguppies
Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *