Puur Drenthe: Een leuke kindvriendelijke B&B in Midden-Drenthe

Eko Tours | Travelguppies
Op safari in Drenthe met Eko-Tours
22 juni 2020
BoerenBed Hoeve de Betuwe
BoerenBed: Kamperen in luxe bij de boer
30 juni 2020
Eko Tours | Travelguppies
Op safari in Drenthe met Eko-Tours
22 juni 2020
BoerenBed Hoeve de Betuwe
BoerenBed: Kamperen in luxe bij de boer
30 juni 2020

Puur Drenthe: Een leuke kindvriendelijke B&B in Midden-Drenthe

Puur Drenthe

Het ontstaan van Puur Drenthe
In 2012 heb ik samen met mijn toenmalige man drie maanden door Zuid-Europa rondgetrokken. Onze kinderen waren toen nog maar drie en vier jaar. Het was heerlijk om te reizen met ons jonge gezin. Zij maken dat je langzamer gaat en meer in het moment zit. Deze reis heeft mij de rust gegeven om los te komen van het zoveel ‘moeten’ en de ruimte te voelen om stil te staan bij mijn dromen. Het was een tijd van reflectie en bezinning, want door deze reis wist ik weer heel duidelijk welke dromen ik wilde najagen. Dus toen we terugkwamen in Nederland hebben we gelijk de knoop doorgehakt en ons prachtige, net verbouwde, huis te koop te zetten. En binnen vier dagen was het verkocht! Ik was natuurlijk heel blij, maar tegelijkertijd was daar ook de onzekerheid. Gelukkig vonden we niet veel later onze droomplek in Elp en zijn we na de verbouwing in 2015 ook gelijk van start gegaan met onze B&B Puur Drenthe. Super spannend! Inmiddels zijn we alweer vijf jaar verder en ik ben nog altijd blijven vernieuwen en bijschaven, want gaande weg werd mij ook steeds duidelijker wat nu mijn visie is. Het is een heel organisch proces; met golvende bewegingen en veel energie. De meest inspirerende mensen komen op mijn pad. Het is hier fijn!

“Door te reizen wist ik weer goed wat ik wilde”
Puur Drenthe
Puur Drenthe
Puur Drenthe boomschommel

Een fijne plek om met kinderen te verblijven
Ik zocht naar een plek waar mijn hart sneller van ging kloppen. Een plek waar ik als natuurliefhebber ’s morgens vroeg vanuit huis zo het bos in kan om een stukje te hardlopen, waar plek genoeg is om een moestuin op het erf te creëren en waar onze kinderen heerlijk kunnen ravotten. Ons terrein is ingericht op avontuur en ontspanning. Kinderen kunnen hier lekker hun gang gaan. Op blote voeten door het gras rennen en op zintuiglijke ontdekkingsreis. We hebben twee familiekamers die beiden een veranda hebben -met uitzicht over het erf- waar het heerlijk vertoeven is. Het nodigt uit om een boek te lezen of te genieten van een glaasje wijn, terwijl je kijkt hoe de kinderen zich vermaken. ‘Mam, ik wil nog niet naar huis’ hoor ik de kinderen die hier verblijven vaak zeggen wanneer we ze weer uitzwaaien. Dat vind ik mooi om te horen. Kinderen zijn nog heerlijk puur en ongezouten. Dat ze het hier zo fijn vinden raakt mij. Des te leuker vind ik het dat ik mijn droomplek met andere mensen mag delen.

Onze gasten vinden het vaak leuk om meer te weten over de natuur. Ik werk zelf bij Natuurmonumenten en mijn partner is boswachter, dus wij kunnen heel veel vertellen, lacht ze. Ik vind het mooi als mensen interesse hebben in de natuur. Dat geldt ook voor de kinderen. Soms gaan we uilenballen pluizen. Een leuke activiteit om met kinderen te doen en het is niet alleen spannend, maar ook heel leerzaam. Of ik neem ze mee om de dieren te voeren als ze dat leuk vinden. Een lammetje de fles geven willen ze vaak allemaal wel!

‘Ik vertel mijn gasten graag wat meer over de natuur’
Puur Drenthe
Puur Drenthe
Puur Drenthe

Streven naar een zo duurzaam mogelijke B&B

Het kan bijna niet anders dan dat Marjan er naar streeft om haar B&B zo duurzaam mogelijk te laten zijn. Zo heeft ze zonnecollectoren en een houtkachel om warm water voor de douche en vloerverwarming te krijgen. Elektriciteit komt van de zonnepanelen en het huis heeft ze optimaal geïsoleerd. Voor het ontbijt gebruikt ze producten van haar eigen erf of biologische streekproducten. Verder probeert ze zoveel mogelijk te recyclen en te up-cyclen. ‘Zo heb ik bijvoorbeeld voor de achterwand van het bed oude pallets gebruikt’, vertelt Marjan. ‘Maar ook in de inrichting kun je terugzien dat ik recycle. Ik hou er niet van om zomaar iets weg te gooien als iets nog bruikbaar is. In de keukenkastjes zul je daarom misschien verschillende bordjes en kommetjes zien. Het is dan ook niet erg als er een keer een bordje sneuvelt. Dan heb ik weer een reden om naar de Kringloop te gaan. Ja, wat dat betreft ben ik praktisch ingesteld. Een gezellig bij elkaar geraapt zooitje, net als wij!’, lacht ze.

‘Ik streef ernaar om de B&B zo duurzaam mogelijk te maken’
Puur Drenthe
Puur Drenthe
Puur Drenthe

Puur Drenthe heeft twee familiekamers

Wij verbleven twee nachten in familiekamer 1 en hoewel het af en toe regende hebben onze kinderen er de tijd van hun leven gehad. Lekker stampen in de plassen, spelen met modder en schommelen in de boomschommel. Het mooiste vonden ze nog dat ze een lammetje de fles mochten geven ’s ochtends. Niets beter dan de dag op deze manier te beginnen. Oh ja, het streekontbijtje in het ochtendzonnetje deed ook zo haar bijdrage!

Tip: Het is een ideale accommodatie als opa en oma ook meegaan, want die kunnen dan gewoon in de andere familiekamer!

>> Puur Drenthe heeft momenteel een Insta actie: Als je nog dit jaar (2020) bij hun wilt verblijven dan maak je kans op een gratis champagne ontbijt. Check hun Instagram account voor de actie.

TIPS VAN MARJAN VOOR LEUKE ACTIVITEITEN IN MIDDEN-DRENTHE

B&B Puur Drenthe ligt in Elp en is een goede uitvalsbasis om Drenthe te ontdekken. Er zijn zoveel leuke dingen te doen in de omgeving dat het eigenlijk teveel is om op te noemen. Toch vraag ik Marjan of ze er een paar wil noemen.

1. Bezoek het hunebedcentrum
Ga eens terug in de tijd en bezoek het archeologisch museum in Borger op steenworp afstand van het grootste hunebed van Nederland. Ontdek hier alles over de IJstijd en de prehistorie.

2. Wandel hoog tussen de boomtoppen bij het Boomkroonpad
Dit wandelpad is een attractie van Staatsbosbeheer waarbij je wandelt in de natuur.

3. Ga voor een adrenaline kick naar het unieke klimpark in Grolloo
Hou je van een uitdaging? Verleg je grenzen dan eens bij Joytime in Grolloo. Hier hebben ze een fantastisch klimpark voor jong en oud.

4. Zwem in één van de prachtige meertjes in de bossen
Zoek in de zomer de verkoeling op in één van de mooie meertjes in het bos, zoals ’t Nije Hemelriek, Ieberenplas of het kleinere Loomeer.

5. Maak een wandeling over het Melkwegpad.
Dit familiepad -wat ook met een buggy goed te doen is- is een wandelroute langs planeten en het zonnestelsel. Niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam dus. Het pad loopt langs voormalig kamp Westerbork en de indrukwekkende radiosterrenwacht.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Puur Drenthe? Check dan hier haar website of volg Puur Drenthe op Instagram of Facebook.

Ben je er zelf geweest? Dan horen we ook graag jouw ervaring!

Heb jij al cross country hardloopschoenen?

Leuke regenlaarzen zijn geen overbodige luxe!

Als je niet wilt dat je kind helemaal onder de modder zit 😉

Travelguppies maakt gebruikt van affiliate links. Schaf jij iets aan via één van deze links, dan verdienen wij hier een kleine commissie over. Dit gebruiken wij vervolgens om de site draaiende te kunnen houden en het kost jou niks extra’s! Bedankt voor je support 🙂
Jennifer Joedo | Travelguppies
Author: Jennifer Joedo | Travelguppies

Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Jennifer Joedo | Travelguppies
Jennifer Joedo | Travelguppies
Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *