Vakantie vieren in Surfdorp Laguna Beach Family Camps Corfwater

Taipei 101
6x Wat te doen in Taiwan met kinderen?
21 juni 2021
Juffrouw Pauw
Duurzaam speelgoed van Juffrouw Pauw
23 augustus 2021
Taipei 101
6x Wat te doen in Taiwan met kinderen?
21 juni 2021
Juffrouw Pauw
Duurzaam speelgoed van Juffrouw Pauw
23 augustus 2021

Vakantie vieren in Surfdorp Laguna Beach Family Camps Corfwater

Laguna Beach Groepsfoto

‘Mam, op welk nummer verblijven we? Dan ga ik vast zoeken naar de tent!’ En hup weg is ze. Een van de leuke dingen is natuurlijk kijken naar de plek waar we vanavond slapen. Dit keer is het een stoere Safari Lodge, een mooie tent die op een houten vlonder staat. Buiten staan aan de ene kant twee strandstoelen en aan de andere kant een hangbank die uitnodigt om te komen zitten. De tent is opgesplitst in drie delen, het woongedeelte met een keukentje en grote tafel met twee banken, en twee slaapgedeeltes met elk twee bedden. Alles wat we nodig hebben op 4 x 6 meter!

“Wij zien de duinen als speeltuin en het strand als pretpark met de branding als grootste attractie.”
SafariLodge Laguna
Safari Lodge Laguna inrichting
Jace in Hangmat

Surf Chill Beach Repeat
De volgende dag gaan we natuurlijk naar het strand en staat suppen op het programma, maar de kinderen denken daar anders over. Ze spelen liever met hun bodyboards en dat kan natuurlijk ook! Omdat het suppen alleen bij de lagune in Camperduin kan rijden we met de auto die kant op. Eenmaal bij de lagune valt hun oog als eerst op het fantastisch grote speelschip en waren ze natuurlijk gelijk verkocht. Okay, hier gaan we voorlopig nog niet weg. We besluiten op het strand te picknicken. Bij Laguna Beach strandpaviljoen halen we wetsuits en kunnen we gebruik maken van de faciliteiten. Handig! De hele middag vertoeven ze in het water totdat het tijd is voor een andere activiteit: het Jutters Mysterie. Een speurtocht die uitgestippeld is in de duinen en het strand waarbij je op zoek moet naar de schat. Je kunt kiezen uit een versie voor volwassenen of versie voor kinderen.

Op de laatste dag gaan de papa’s en de mama’s surfen en de kinderen kunnen kiezen of ze willen surfen of bodyboarden. Omdat Skye nog best jong is kiest ze voor bodyboarden. Ze gaat mee met haar eigen groepje en er is genoeg begeleiding dus ik kan met een gerust hart zelf gaan surfen. Terwijl wij surfles krijgen, zie ik in mijn ooghoek hoe de kinderen instructies krijgen voor het bodyboarden. We zijn vlakbij elkaar en kan ik dus af en toe even kijken hoe het gaat. Met een grote glimlach op haar gezicht zwaait ze naar mij en steekt een duimpje omhoog. Die heeft het nog wel naar haar zin en peddel met mijn surfplank weer terug naar mijn groepje.

“Professioneel buitenspelen, dat is wat wij doen.”
Jutters Mysterie
Bodyboard les Laguna
Food Paviljoen

Niks moet, alles mag
En wat is er nou fijner dan na een drukke stranddag gewoon aan te schuiven aan tafel voor het avondeten? Gewoon een keer niet zelf in de keuken staan, maar te genieten van één van de à la carte gerechten die op het menu van het food paviljoen staan. Terwijl we wachten op het eten springen de kinderen op de trampoline of hangen ze in de hangmatten. En als het donker begint te worden gaat het kampvuur aan en is het natuurlijk marshmallow tijd!

Niks moet alles mag is het motto en zo voelt het ook. Wil je aan een activiteit meedoen? Dan kun je je inschrijven via een app. Elke dag is er weer een ander activiteitenprogramma. Heb je geen zin om te surfen? Dan heb je misschien wel zin om met je vrienden te gaan Fatmaxxen of te gaan longboarden. Maar gewoon een dagje chillen in het surfdorp mag natuurlijk ook gewoon! 

Laguna Beach Family Camps is een heerlijke plek om je vakantie door te brengen en waar je andere actieve gezinnen treft die ook gek zijn op surfen. Op de camping hangt een relaxte surf vibe en ze doen er alles aan het de gasten naar hun zin te maken. Zo kun je je ook inschrijven voor een lesje yoga of kun je ‘s avonds gezellig samen een filmpje kijken in de buitenbios. Uiteraard met popcorn!

“Wij willen laten zien dat je voor een goed avontuur niet ver hoeft te reizen.”
Surfles Laguna Beach
Bodyboard uitleg
Bodyboarden

Over Laguna Beach Family Camps

Dit jaar is de tweede editie van Laguna Beach Family Camps. Een toffe Glamping voor surfliefhebbers. In samenwerking met Camping Corfwater in Petten is een gedeelte van de camping omgetoverd tot een surfdorp. Je kunt kiezen uit verschillende accommodaties zoals een mooi ingerichte Bell tent, een comfortabele Safari lodge of een stoere yurt. Met je ‘all-inclusive’ bandje kun je meedoen aan allerlei activiteiten die met name gericht zijn op gezinnen met kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar.

Laguna Beach maakt onderdeel uit van de Jongens Uit Schoorl die al sinds 1996 sportieve (groeps)activiteiten organiseren in omgeving Schoorl, Bergen, Egmond, Castricum en Zandvoort. Met passie voor het strand en de zee hebben ze een mooi paviljoen neergezet bij de lagune in Camperduin. Dit mooie paviljoen is hun basis, maar speciaal voor Laguna Beach Family Camps zetten ze in de zomer tijdelijk een surfshack neer op het strand bij Petten.

Naast Corfwater in Petten heeft Laguna Beach Family Camps nu ook een locatie in Öland, Zweden.

Team Laguna
Safari Lodges Laguna
Skye bodyboardles
Surfles

Heb je ook zin om samen met je gezin op surfvakantie te gaan? Kijk dan op de website Laguna Beach Family Camps of volg ze op Facebook of Instagram.

> Slaap je liever een keer in een stoere robuuste omgebouwde zeecontainer? Lees dan dit artikel.

Op zoek naar een wetsuit?

Ben je op zoek naar een eigen SUP board?

Een bodyboard voor de flamingo fans!

Travelguppies maakt gebruikt van affiliate links. Schaf jij iets aan via één van deze links, dan verdienen wij hier een kleine commissie over. Dit gebruiken wij vervolgens om de site draaiende te kunnen houden en het kost jou niks extra’s! Bedankt voor je support 🙂
Jennifer Joedo | Travelguppies
Author: Jennifer Joedo | Travelguppies

Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Jennifer Joedo | Travelguppies
Jennifer Joedo | Travelguppies
Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *