Zeilen met je baby; 10 belangrijke tips

12 tips voor het vliegen met baby’s
20 maart 2017
Bij terugkomst: Vanessa vloog met haar zoontje Noah naar Disney World, Florida
29 maart 2017
12 tips voor het vliegen met baby’s
20 maart 2017
Bij terugkomst: Vanessa vloog met haar zoontje Noah naar Disney World, Florida
29 maart 2017

Zeilen met je baby; 10 belangrijke tips

# 1. Safety first – baby aan boord

Het lijkt vanzelfsprekend, maar neem alle veiligheidsmaatregelen serieus. Zorg dat je kind(eren) ALTIJD een reddingsvest aan hebben (niet te verwarren met een zwemvest, die heeft namelijk géén kraag die het hoofd van het kind boven water kan houden), ook als ze al kunnen zwemmen! Een kind die in het water valt geeft vreemd genoeg geen kik en laat het helemaal over zich heen komen. Zorg dus voor een goed reddingsvest die voldoet aan de eisen in de juiste maat. Dit is iets waarop je niet wilt bezuinigen.

Als je het reddingsvest niet heel frequent gebruikt kun je ook gaan voor een iets goedkopere, maar beter is het om een merk reddingsvest te kopen (al is het tweedehands via Marktplaats) dan weet je zeker dat het vest ook echt aan de juiste eisen voldoet.

#2. Baby slapen aan boord

Neem een opvouwbaar campingbedje mee (bijv. van Deryan): Met dit mini koepeltentje creëer je eenvoudig een (mug vrije!) slaapplek voor je baby. Dit tentje kan ook fungeren als box, waar je kleine in kan spelen terwijl jullie de boot aanleggen, wegvaren of andere manoeuvres moeten doen.

Dit kan natuurlijk ook met behulp van een speciaal bedhekje of een zogenaamde slingerzeil.

#3. Voeden van de kleine op de boot

Als je borstvoeding geeft, dan is het voeden van je baby erg eenvoudig. Geef je flesvoeding dan is het raadzaam om alvast een thermoskan met kokend water klaar te maken en de voeding vast af te meten, zodat je het snel kunt klaarmaken. Geef je al vaste voeding, dan is het handig dat de hapjes al klaargemaakt zijn. Wij vinden persoonlijk de bewaarbakjes van Avent erg fijn, omdat ze goed afsluiten en niet lekken, maar er is genoeg verkrijgbaar.

#4. Draagdoek? Neem hem mee!

Tijdens een vliegreis is een draagdoek/draagzak erg handig, omdat je makkelijk met je kleine uk kan rondlopen. Maar ook voor als je aan wal een wandeling wilt maken is het erg praktisch. Persoonlijk heeft een draagdoek bij ons de voorkeur omdat je een stuk mobieler bent en je handen vrij hebt. Maar een opvouwbare buggy kan natuurlijk ook, let dan op de compactheid.

#5. Zitten aan boord

Besluit je een Maxi-cosi mee te nemen, dan kan deze (naast het gebruik in het vliegtuig) ook als zitje worden gebruikt tijdens het varen. Handig is het dan om ook een parasolletje mee te nemen (die je kunt bevestigen aan de Maxi-cosi). Een alternatief voor een Maxi-cosi zijn speciale plastic stoeltjes of een hangstoeltje zoals de Lobster. Als je een boot huurt kun je ook vragen of de verhuurder beschikt over een dergelijk stoeltje. Vaak is dit wel het geval!

#6. Badderen aan boord

Neem een opblaasbaar babybadje mee die in de kuip past, hierin kan je baby lekker badderen en is eenvoudig te vullen met (warm) zoetwater van de buitendouche. Ook kun je dit badje natuurlijk eenvoudig meenemen naar de douchefaciliteiten in de haven.

Het Stokke FlexiBath is een voorbeeld van zo’n badje. Deze weegt maar 1,3 kg en past eenvoudig onderin de tas of koffer. Maar ook een eenvoudig opblaasbadje is vaak prima, is eenvoudig mee te nemen en kan ook op de wal worden gebruikt.

#7. Zwemmen rondom de boot

Het fijne van een zeilvakantie of motorbootvakantie is dat je zo het water in kunt plonsen. Zeker in landen als Griekenland waar het watertemperatuur een stuk aangenamer is is het heerlijk om lekker te zwemmen met de kleine. Ideaal zijn de drijvende baby-floats (weer iets om mee te nemen!). Als de watertemperatuur wat frisser is (baby’s koelen immers sneller af), dan is een speciale baby wetsuit weer handig. In de UK zit Splash About met ruime keuze aan wetsuits én ze leveren ook in Nederland via hun webshop.

#8. Love the sunshine!

Zorg dat je baby goed beschermt is tegen de zon. Zoek de schaduw op waar mogelijk. Je kleintje onder de buiskap zetten is ideaal, omdat deze bescherming biedt tegen de zon en eventueel spatwater.

Verder is het verstandig om naast een petje/hoedje, zonnebril en goede zonnebrand ook UV-werende kleding mee te nemen. Goed om te weten is dat donkere en dikkere kleding een hogere beschermingsfactor hebben en de huid wel tot factor 50 kan beschermen.

Stoerekindjes.nl is een goed adres voor verschillende soorten (stoere) UV-kleding.

#9. Spelen aan boord!

Zorg voor voldoende vermaak. Neem zijn favoriete speelgoed mee. Tekenspullen en een Ipad doen het ook altijd goed. Wij nemen zelf eigenlijk altijd een tablet mee tijdens de vakantie. Op de boot is het extra handig omdat je ook navigatie software zoals Navionics kunt gebruiken. Een waterdichte case (zeker als de kleine er ook mee in de weer gaat) is geen verkeerde investering.

#10. Vergeet niet te genieten

Het allerbelangrijkste is gewoon een leuke tijd te hebben aan boord. Betrek je kind bij alles wat je doet en deel je passie voor het zeilen met je kinderen dan geniet je samen het meest!

Onze speciale kinderflottieljes zijn uitermate geschikt voor zowel de kinderen als ouders. De kinderen kunnen met elkaar spelen en de ouders met elkaar een drankje doen. Een ideale combinatie en plezier voor het hele gezin! Interesse om mee te gaan? Stuur ons dan een mailtje info@travelguppies.nl.

Jennifer Joedo | Travelguppies
Author: Jennifer Joedo | Travelguppies

Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Jennifer Joedo | Travelguppies
Jennifer Joedo | Travelguppies
Trotse moeder van Skye (6) en Jace (3) | partner van Don | altijd op ontdekkingstocht | het liefst van de gebaande paden af | interesse voor duurzame initiatieven | yummy mummy | kunstenaar | illustrator | creatieve duizendpoot | reisjournalist | go with the flow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *